Emniyet müdürleri uyarıldı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, il emniyet müdürlerine hitaben, "Çok yakın bir zaman dilimi içinde içerinizdeki arkadaşlardan Avrupa'dan başta Almanya olmak üzere sizden destek ve yardım isteyecekler. 'Gelin, bizi bu PKK teröründen, FETÖ anlayışından, milletimizi huzursuz hale getirmek isteyen bunlardan kurtarın' diyecekler." ifadelerini kullandı.

Haberler 24.12.2019 - 11:06 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Soylu, Emniyet Genel Müdürlüü (EGM) Dikmen Yerlekesindeki l Emniyet Müdürleri Toplantsna katld.

Yaanan güvenlik problemlerinin tamamna yaknnn dardan kaynaklandn belirten Soylu, yurt içindeki baarl ve kararl operasyonlarla bitirilmeye yüz tutan terör örgütü PKK ve DHKP-C ile dünyann en vahi terör örgütü DEAn, dardan kurucu ortaklar ve müttefiklerinin olduunu söyledi.

Müttefikler veya sermayedar ortaklarn, bu örgütleri operasyonel i birliklerine bile yönlendirdiini ifade eden Soylu, göçmen kaçakçlnda PKK/YPG ile DEAn alenen ortaklk içinde olduunu dile getirdi.

Bakan Soylu, terörle ayn derecede bir tehdit olarak mücadele ettikleri uyuturucunun arkasnda da yine dardaki organizasyonlar ve ayn müttefiklerin bulunduuna dikkati çekerek, eskiden beri yaanan istikrarszlklarn tamamna yaknnn da d kaynakl organizasyonlar sebebiyle olduunu vurgulad.

çileri Bakan Süleyman Soylu, konumasn öyle sürdürdü:

Türkiye, bugün etrafndaki ate çemberine ve istikrarszlk saldrlarna kar ayakta durabiliyorsa bunu salayan, milletin 21inci yüzyl bandaki kararna uygun hamleler gerçekletirmektir. Altyapy önceleyen, ekonomik kalknmay salayan, kronik problemlerin üzerine giden ve öz güvenli politikalar ortaya koyan anlaytr. Bugünün Türkiyesini doru ve insafl okumak durumundayz. Bugünün Türkiyesi, Yunanistann yars kadar yabanc nüfus barndran bir Türkiyedir. Jandarmamzla, polisimizle, güvenlik korucularmzla, tüm kolluk birimlerimizle güvenlik üretirken bunu 82 milyon için deil, 87 milyon için üretiyoruz.

Türkiye, bugün küresel teröre, uyuturucu tehdidine, güney snrnn altnda ve Akdenizde kurgulanan büyük bir istikrarszlk kurgusuna kar hem ülke içindeki vatandalarnn güvenliini salyor hem snr, turizm, eitim ve ekonomi güvenliini salyor. Bu küresel ortamda, bu artlar altnda bunu üretmenin kolay bir i olmadn da biliyor. Üstelik bunu, demokrasisini, hukukun üstünlüünü tahkim ederek gerçekletirmektedir. Birkaç terör hadisesiyle panie kaplan Batda hangi özgürlüklerin nasl askya alndn çok iyi biliyoruz.

Biz 40 yldr bu ilerle urayoruz ve demokrasimizin, sivil hak ve özgürlüklerin üstüne her gün yenilerini ekliyoruz.

- 6222 sayl yasa kapsamnda ilem yaplan ahs says bu sezon yüzde 21 azald

Avrupa nsan Haklar Mahkemesi (AHM) verilerine göre, toplumsal olaylarda 2016dan beri yüzde 22 art yaandn, müdahale oranlarnn ise yüzde 2den yüzde 0,7ye gerilediine dikkati çeken Soylu, geçen temmuz aynda sporda iddetin önlenmesi konulu 6222 sayl kanunda da birtakm deiiklie gittiklerini hatrlatt.

Bakan Soylu, Tüm branlarda 2018-2019 ile 2019-2020 sezonlarnn ilk 15 haftas karlatrldnda oynanan müsabaka says ayn olmasna ramen 6222 sayl yasa kapsamnda ilem yaplan ahs says bu sezon yüzde 21 azalm, 1856dan 1467ye dümütür. Müsabaka düzeninin bozulmasna sebep olan olaylarn yaand müsabaka says ise yüzde 46 azal göstermitir. diye konutu.

kenceye sfr tolerans prensibini sürdürdüklerine iaret eden Soylu, sözlerini öyle sürdürdü:

Türkiyenin terörle mücadelesinin en youn olduu dönem, 2015 sonras dönemdir. Buna ramen ikence konusunda Türkiye aleyhine Avrupa nsan Haklar Mahkemesinde verilen karar says 2015ten beri sfrdr. Kald ki bu alan, uzun yllardr belli kesimlerce muhalefetin ikence iddialar altnda konsolide edilmeye çalld, Avrupa ile ilikilerimizin basklanmak istendii bir alandr. Tüm bu artlara ramen Türkiye, bu konuda demokrasi ve insan haklarndan yana duruunda srarldr. kenceye sfr tolerans, bizim milletimize ebedi taahhüdümüzdür.

Son zamanlarda FETÖnün TBMMye szdrd bir milletvekili marifetiyle sürekli gündeme getirilmeye çallan bu iddialar, tutarszdr, temelsizdir, yalandr ve iftiradr.

- Avrupa Ne olursunuz bizi kurtarn diyecek

çileri Bakan Soylu, terörü sadece Türkiye için bitirmek isteyerek güvenlii salamann mümkün olmadn söyledi.

Soylu, u deerlendirmelerde bulundu:

Eitiyorlar, silah veriyorlar, ideoloji yüklüyorlar ve sonra da toplantlarda Hayr, onlar terörist deil, sizin tanmlarnza uymayz. diyorlar. Peki senin tanmn nedir? dediimizde ise tatmin edici bir cevap veremiyorlar. Elbette ki gerçei hepsi biliyor ama imdilik Bana dokunmayan ylan bin yaasn kafasndalar. Dolaysyla bizler, Batl muhataplarmz bir kenara brakp bu corafyay, dünyay ve etrafmzdaki corafyay güvenli hale getirmeye odaklanmak durumundayz.

çok yakn bir zaman dilimi içinde içerinizdeki arkadalardan Avrupadan bata Almanya olmak üzere sizden destek ve yardm isteyecekler. Gelin bizi bu PKK teröründen, FETÖ anlayndan, bizim milletimizi huzursuz hale getirmek isteyen bunlardan kurtarn. diyecekler. O zaman neler kaybetmi olacaklar, biz o zaman o yangnn neresine yetieceiz, bunu bilmiyorum. Türkiyeden ve emniyet tekilatndan yardm istemek zorunda kalacaklar, imdat isteyecekler, alarm çalacaklar ve Ne olursunuz bizi kurtarn. diyecekler.

Batnn, göç konusunda gaddarl tavsiye ettiini anlatan Soylu, Srtnz dönün diyorlar. Aslnda bu tavsiye nedir biliyor musunuz? Göçmenlere deil, Orta Douya srtnz dönün diyorlar. Srtmz dönelim ki orada kafalarndaki projeyi hayata geçirebilsinler. DEA, Suriyenin yarsn ele geçirmiti, DEA gitti ama yerine PKK/YPG geldi çünkü orada bir proje var ve hala o projenin peindeler. Eer Türkiye, Suriyeli muhacirlere srtn dönseydi, gaddar davransayd, orada kurulmak istenen terör devletini imdiye kadar kolayca kurmu olurlard. Türkiyenin kapsayc politikas, ülkemizin ve milletimizin merhamet politikas, ayn zamanda bölgede terör yaplanmalarna da darbe vurmutur. ifadelerini kulland.

- KADESe 16 binden fazla ihbar geldi

Kadn Destek Uygulamasna (KADES) da deinen Soylu, pek çok kadnn uygulamadan haberdar olmadn dile getirdi.

Soylu, unlar kaydetti:

Kadna iddet konusunda çalma yapan, söz söyleyen, dans eden kesimlerden bu uygulamamzn tantm konusunda yeterli ve samimi bir destek gördüümüzü söylememiz maalesef mümkün deil. Bunu kendi gayretimizle yaygnlatrmamz lazm. u ana kadar KADESe 16 binden fazla ihbar geldi, bunlarn yars gerçek ihbar. Kim bilir kaç cinayeti önledik. Yaygnlatrdmz ölçüde netice alyoruz.

çileri Bakan Süleyman Soylu, Emniyet Genel Müdürlüü Dikmen Yerlekesindeki Sosyal Hizmetler Daire Bakanl Konferans Salonuna, 15 Temmuzda ehit düen polis memuru Demet Sezenin adnn verildiini sözlerine ekledi.

Ana Sayfaya Git