Emniyet’ten bayram boyunca havadan denetim

Emniyet Genel Müdürlüğü Havacılık Daire Başkanlığı ve Bölge Trafik Şube Müdürlüğü ortak iş birliğinde helikopterle gerçekleştirilen “Trafik Kontrol Uçuşu” bayram boyunca ve sonrasında da karadaki trafik ekiplerine destek olmaya devam edecek.

Haberler 15.08.2019 - 09:58 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Emniyet Genel Müdürlüüne bal Havaclk Daire Bakanl ve Bölge Trafik ube Müdürlüü i birliiyle gerçekletirilen Trafik Kontrol Uçular bayram öncesinde olduu gibi bayram boyunca ve sonrasnda da devam edecek.

Karadaki trafik ekiplerine destek amaçl olarak uçu gerçekletiren Havaclk Daire Bakanl uçu ekibi, Bölge Trafik ube Müdürlüü yetkilileriyle birlikte trafikte kural ihlali yapan sürücüleri havadan denetliyor. Trafik Kontrol Uçuu adyla gerçekletirilen bu denetlemelerde, emniyet kemeri kontrolünün dnda sürücülerin trafik kurallarna uyumuna da baklyor. 4 kiilik uçu ekibiyle gerçekletirilen trafik denetlemelerine pilot, yardmc pilot, görev sistem operatörü ve trafik ube yetkilileri katlyor.

6 aydr Havaclk Daire Bakanlnda görevli olan pilot Komiser Yardmcs Onur Öztürk, gerçekletirilen denetim uçularnn amacnn yerdeki birimlere destek olduunu anlatarak, Uçularn temel amac, trafik kazalarnn azaltlmas, nasl yerdeki trafik ekipleri caydrc bir unsur olarak görülüyorsa, bizlerde yerdeki trafik ekiplerine yardmc bir unsur olarak uçuumuzu yapmaktayz ifadelerini kulland.

Uçu esnasnda kural ihlallerini tespit ettikten sonra karadaki trafik ekiplerine haber verdiklerini söyleyen Öztürk, lk olarak rota üzerindeki kural ihlali yapan sürücüler tespit ediliyor. Daha sonra yol üzerindeki trafik ekiplerine haber verilerek, yapt kural ihlaline göre cezai ilem uygulanyor diye konutu.

Uçularn belirli bir say veya süre çerçevesinde gerçekletirilmediini söyleyen Öztürk, Kesin bir saymz yok, trafik birimlerimizin talebi üzerine ortaklaa karar veriliyor. çeitli bölgelerde ve duruma göre trafiin younluuna bal trafik uçular gerçekletiriliyor dedi.

Gerçekletirilen uçu esnasnda emniyet kemeri takmayan bir otobüs oförü belirlendi. Yerdeki birimlere bildirilen otobüs, güzergah üzerindeki trafik ekiplerine bildirilerek emniyet kemeri takmayan otobüs oförüne cezai ilem uyguland.

Ana Sayfaya Git