En acı veda!

Resulayn ve Yüksekova'da yaralandıktan sonra hastanede şehit olan Kocaelili Onbaşı Tahsin Sarıtosun, Mersinli sözleşmeli er Mustafa Korkmaz, baba ocaklarında "en acı" duygularla, ebediyete uğurladı.

Haberler 29.10.2019 - 11:49 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIR-Türkiye dün iki enidine gözya döktü. Bar Pnar Harekatnda keif ve gözetleme görevi yaparken Resulaynda PKK/YPGli teröristlerin roketatarl saldrs sonucu ehit olan Ulatrma Uzman Onba Tahsin Sartosunun (27) cenazesi, Kocaelinin Darca ilçesinde, Hakkarinin Yüksekova ilçesinde teröristlerle çkan çatmada ar yaralanan ve hastanede ehit olan Piyade Sözlemeli Er Mustafa Korkmaz, Mersinde son yolculuuna uurland.

RESULAYNDA VURULDU

Bar Pnar Harekat kapsamnda önceki gün Resulaynda keif ve gözetleme görevinde bulunan Ulatrma Uzman Onba Tahsin Sartosun, PKK/YPGli teröristlerin roketatarl saldrs sonucu ar yaraland. anlurfada hastaneye kaldrlan Sartosun, kurtarlamayarak ehit oldu.

ehidin cenazesi dün anlurfada düzenlenen törenin ardndan Kocaelinin Darca ilçesine etirildi. ehidin cenazesi, Darca Kazm Karabekir Mahallesi Sokullu Caddesindeki baba evinin önüne getirildi. Anne Hacer Sartosun, cenaze aracndaki olunun tabutuna uzun süre dokundu. ehidin kardeleri Ahmet ve Sümeyye Sartosun ile Büra Sartosun Balar da gözyalarna bouldu.

Helallik alnmasnn ardndan Ramazan Sartosun, cenaze aracna girerek ehit olunun Türk bayrana sarl tabutuna son kez sarld. ehidin cenazesi, ikindi namaz öncesi Darca Merkez Camiine getirildi.

EHT BABASI KONUUNCA

ehit Uzman Onba Tahsin Sartosunun Darca Merkez Camiinde klnan cenaze namazna Hazine ve Maliye Bakan Yardmcs Nureddin Nebati, Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy, milletvekilleri, belediye bakanlar ve binlerce vatanda katld. Cenaze namaz öncesi konuma yapmak için müsaade isteyen Ramazan Sartosun, olunun Türk bayrana sarl cenazesinin banda yapt konumada, Ey dünyadaki teröristler ve teröristlere destek verenler; siz bunu hiçbir zaman unutmayn ki benim bu Tahsinim ve binlerce Tahsinler var. Siz bir yere gidecek delik bulamayacaksnz. Unutmayn bunu unutmayn, bu ay yldzl bayramz var oldukça bu Tahsinlerimiz var oldukça, bu Türk halkmz, bu Türk milleti var oldukça kaçacak delik bile bulamayacaksnz ey hainler diye seslenirken, Allah-u ekber sesleri yükseldi.

Klnan cenaze namaznn ardndan ehit Uzman Onba Tahsin Sartosunun cenazesi top arabasna konuldu. ehit Uzman Onba Sartosun, Darca Nene Hatun Mezarlndaki ehitlikte topraa verildi.

MERSNL EHT KORKMAZ

Hakkarinin Yüksekova ilçesinde teröristlerle çkan çatmada ar yaralanan ve hastanede ehit olan Mersinli Piyade Sözlemeli Er Mustafa Korkmazn cenazesi, babaevinde helallik alnmasnn ardndan Mudat Camisine getirildi. ehidin yaknlar burada gözya döktü.

ehit askerin bir yakn Kalk Mustafa kalk, utandr buraya gelenleri diyerek gözya döktü. Fenalaan baz ehit yaknlarna salk ekipleri müdahale etti. Dileri Bakan Yardmcs ve Avrupa Birlii (AB) Bakan Büyükelçi Faruk Kaymakc da törene katlarak, ehidin yaknlarna basal diledi.

l Müftüsü aban Kondinin kldrd cenaze namaznn ardndan, ehidin Türk bayrana sarl naa askeri tören mangasnca bir süre omuzlarda tanp top arabasna konuldu.

Bu srada vatandalar tekbir getirip, ehitler ölmez, vatan bölünmez slogan att. Gözyalarna hakim olamayan ehidin annesi Yeter Korkmaz da at yakt. Korkmazn cenazesi, Mersin ehir Mezarlndaki ehitlikte topraa verildi.

Ana Sayfaya Git