En acı veda!

Resulayn ve Yüksekova'da yaralandıktan sonra hastanede şehit olan Kocaelili Onbaşı Tahsin Sarıtosun, Mersinli sözleşmeli er Mustafa Korkmaz, baba ocaklarında "en acı" duygularla, ebediyete uğurladı.

En acı veda!

DİYARBAKIR-Türkiye dün iki şenidine gözyaşı döktü. Barış Pınarı Harekatı’nda keşif ve gözetleme görevi yaparken Resulayn'da PKK/YPG’li teröristlerin roketatarlı saldırısı sonucu şehit olan Ulaştırma Uzman Onbaşı Tahsin Sarıtosun'un (27) cenazesi, Kocaeli'nin Darıca ilçesinde, Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde teröristlerle çıkan çatışmada ağır yaralanan ve hastanede şehit olan Piyade Sözleşmeli Er Mustafa Korkmaz, Mersin'de son yolculuğuna uğurlandı.

RESULAYN'DA VURULDU

Barış Pınarı Harekatı kapsamında önceki gün Resulayn'da keşif ve gözetleme görevinde bulunan Ulaştırma Uzman Onbaşı Tahsin Sarıtosun, PKK/YPG'li teröristlerin roketatarlı saldırısı sonucu ağır yaralandı. Şanlıurfa’da hastaneye kaldırılan Sarıtosun, kurtarılamayarak şehit oldu.

Şehidin cenazesi dün Şanlıurfa'da düzenlenen törenin ardından Kocaeli'nin Darıca ilçesine etirildi. Şehidin cenazesi, Darıca Kazım Karabekir Mahallesi Sokullu Caddesi'ndeki baba evinin önüne getirildi. Anne Hacer Sarıtosun, cenaze aracındaki oğlunun tabutuna uzun süre dokundu. Şehidin kardeşleri Ahmet ve Sümeyye Sarıtosun ile Büşra Sarıtosun Bağlar da gözyaşlarına boğuldu.

Helallik alınmasının ardından Ramazan Sarıtosun, cenaze aracına girerek şehit oğlunun Türk bayrağına sarılı tabutuna son kez sarıldı. Şehidin cenazesi, ikindi namazı öncesi Darıca Merkez Camii'ne getirildi.

ŞEHİT BABASI KONUŞUNCA

Şehit Uzman Onbaşı Tahsin Sarıtosun’un Darıca Merkez Camii’nde kılınan cenaze namazına Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Nureddin Nebati, Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy, milletvekilleri, belediye başkanları ve binlerce vatandaş katıldı. Cenaze namazı öncesi konuşma yapmak için müsaade isteyen Ramazan Sarıtosun, oğlunun Türk bayrağına sarılı cenazesinin başında yaptığı konuşmada, "Ey dünyadaki teröristler ve teröristlere destek verenler; siz bunu hiçbir zaman unutmayın ki benim bu Tahsin’im ve binlerce Tahsinler var. Siz bir yere gidecek delik bulamayacaksınız. Unutmayın bunu unutmayın, bu ay yıldızlı bayrağımız var oldukça bu Tahsinlerimiz var oldukça, bu Türk halkımız, bu Türk milleti var oldukça kaçacak delik bile bulamayacaksınız ey hainler" diye seslenirken, "Allah-u ekber" sesleri yükseldi.

Kılınan cenaze namazının ardından Şehit Uzman Onbaşı Tahsin Sarıtosun'un cenazesi top arabasına konuldu. Şehit Uzman Onbaşı Sarıtosun, Darıca Nene Hatun Mezarlığı'ndaki şehitlikte toprağa verildi.

MERSİNLİ ŞEHİT KORKMAZ

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde teröristlerle çıkan çatışmada ağır yaralanan ve hastanede şehit olan Mersinli Piyade Sözleşmeli Er Mustafa Korkmaz'ın cenazesi, babaevinde helallik alınmasının ardından Muğdat Camisi'ne getirildi. Şehidin yakınları burada gözyaşı döktü.

Şehit askerin bir yakını "Kalk Mustafa kalk, utandır buraya gelenleri" diyerek gözyaşı döktü. Fenalaşan bazı şehit yakınlarına sağlık ekipleri müdahale etti. Dışişleri Bakan Yardımcısı ve Avrupa Birliği (AB) Başkanı Büyükelçi Faruk Kaymakcı da törene katılarak, şehidin yakınlarına başsağlığı diledi.

İl Müftüsü Şaban Kondi'nin kıldırdığı cenaze namazının ardından, şehidin Türk bayrağına sarılı naaşı askeri tören mangasınca bir süre omuzlarda taşınıp top arabasına konuldu.

Bu sırada vatandaşlar tekbir getirip, "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" sloganı attı. Gözyaşlarına hakim olamayan şehidin annesi Yeter Korkmaz da ağıt yaktı.  Korkmaz'ın cenazesi, Mersin Şehir Mezarlığı'ndaki şehitlikte toprağa verildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz