Engellilere trafikte İki dilli sesli uyarı!

İçişleri Bakanlığınca KHK kapsamında görevlendirme yapılan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, görme engelliler için trafik ışıklarına yerleştirilen Türkçe ve Kürtçe sesli uyarı sistemini yaygınlaştırdı.

Haberler 09.12.2016 - 09:15 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

TÜRKçE VE KÜRTçE UYARI SES

Belediye Bakanvekili Cumali Atillann talimat üzerine Belediye Ulam Daire Bakanlnca, engellilerin yolun karsna rahat ekilde geçebilmesi için daha önce 2 kavaa kurulan Türkçe ve Kürtçe sesli uyar sistemi, 6 kavaa daha yerletirildi. Kavaklarda yeil k yandnda, iki dilde, imdi geçebilirsiniz, krmz k yandnda ise Lütfen bekleyiniz anonsu yaplyor.

TÜM KAVAKLARA KURULACAK

Alt Nokta Körler Dernei Diyarbakr ube Bakan Mehmet Akif Karaka, Diyarbakr Büyükehir Belediyesine görevlendirilen Kaymakam Cumali Atilla ile yaptklar görümede, engelli vatandalarn yaadklar skntlar hakknda bilgi verdiklerini söyledi.

Atillann, göreve geldikten sonra ksa süre içerisinde çalmalara baladn belirten Karaka, yaygnlatrlan sesli uyar sistemiyle yolun karsna rahatlkla geçebildiklerini vurgulad.

YOLUMUZDAK ENGELLER KALKIYOR

Belediye Bakan Vekili Atillann, göreve geldii günden bu yana hizmet akyla çaltn dile getiren Karaka, Diyarbakrn ilçe ve köylerinden gelen engelli vatandalarmz var. Türkçe bilmeyen engelli vatandalarmz için kolaylk oldu. Diyarbakr engelli vatandalarmz için eriilebilir bir kent olma yolundadr. dedi.

Görme engelli Nevzat Erolu ise, sistemin çok güzel olduunu belirterek, engellilere yönelik hizmetlerin devam ettirilmesi gerektiini kaydetti.

Ana Sayfaya Git