Engellilere trafikte İki dilli sesli uyarı!

İçişleri Bakanlığınca KHK kapsamında görevlendirme yapılan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, görme engelliler için trafik ışıklarına yerleştirilen Türkçe ve Kürtçe sesli uyarı sistemini yaygınlaştırdı.

Engellilere trafikte İki dilli sesli uyarı!

TÜRKÇE VE KÜRTÇE UYARI SESİ

Belediye Başkanvekili Cumali Atilla'nın talimatı üzerine Belediye Ulaşım Daire Başkanlığınca, engellilerin yolun karşısına rahat şekilde geçebilmesi için daha önce 2 kavşağa kurulan Türkçe ve Kürtçe sesli uyarı sistemi, 6 kavşağa daha yerleştirildi.  Kavşaklarda yeşil ışık yandığında, iki dilde, "Şimdi geçebilirsiniz", kırmızı ışık yandığında ise "Lütfen bekleyiniz" anonsu yapılıyor.

TÜM KAVŞAKLARA KURULACAK

Altı Nokta Körler Derneği Diyarbakır Şube Başkanı Mehmet Akif Karakaş,  Diyarbakır Büyükşehir Belediyesine görevlendirilen Kaymakam Cumali Atilla ile yaptıkları görüşmede, engelli vatandaşların yaşadıkları sıkıntılar hakkında bilgi verdiklerini söyledi.

Atilla'nın, göreve geldikten sonra kısa süre içerisinde çalışmalara başladığını belirten Karakaş, yaygınlaştırılan sesli uyarı sistemiyle yolun karşısına rahatlıkla geçebildiklerini vurguladı.

YOLUMUZDAKİ ENGELLER KALKIYOR

Belediye Başkan Vekili Atilla'nın, göreve geldiği günden bu yana hizmet aşkıyla çalıştığını dile getiren Karakaş, "Diyarbakır'ın ilçe ve köylerinden gelen engelli vatandaşlarımız var. Türkçe bilmeyen engelli vatandaşlarımız için kolaylık oldu. Diyarbakır engelli vatandaşlarımız için erişilebilir bir kent olma yolundadır." dedi.

Görme engelli Nevzat Eroğlu ise, sistemin çok güzel olduğunu belirterek, engellilere yönelik hizmetlerin devam ettirilmesi gerektiğini kaydetti.

Kaynak: Diyarbakır Söz