Erbil'e uçuşlar başlıyor

THY'nin alt markası AnadoluJet, Diyarbakır'dan Erbil'e karşılıklı tarifeli uçuşlara start veriyor. İlk uçuş, 21 Mart'ta gerçekleştirilecek.

Haberler 13.03.2019 - 10:34 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türk Hava Yollarnn (THY) alt markas AnadoluJet, Gaziantep ve Diyarbakrdan Irakn Erbil ehrine tarifeli uçular balatyor.

THY Basn Müavirliinden yaplan açklamaya göre, Türk Hava Yollarnn baarl alt markas AnadoluJet, Irakn Erbil ehrine balataca uçular ile KKTCnin ardndan bir yurt d noktay daha uçu ana dahil etmeye hazrlanyor. AnadoluJet, avantajl fiyatlarn Gaziantep ve Diyarbakrdan Erbile seyahat edecek yolcularnn tercihine sunacak. Her iki ehirden gerçekleecek Erbil uçular, 21 Martta balayacak.

THYnin yapt açklama

Açklamada görülerine yer verilen THY Yönetim Kurulu ve cra Komitesi Bakan lker Ayc, Türk havaclk tarihi önemli bir dönüüm sürecinden geçtiini kaydederek, stanbul Havaliman, Türk Hava Yollar ve alt markalarna hedeflerine yönelmek için güç ve cesaret veriyor. Baarl alt markamz AnadoluJetin KKTCnin ardndan Erbili de uçu ana ekleyerek snrlarn ötesini hedeflemesinden memnuniyet duyuyorum. Anadoluda uçmayan kalmasn diyerek, çalmaya devam edeceiz. ifadelerini kulland.

- Haftada 3 gün karlkl uçu

AnadoluJetin 21 Martta balayacak, haftada üç gün icra edilecek Gaziantep-Erbil-Gaziantep ve Diyarbakr-Erbil-Diyarbakr karlkl uçular için biletler, açla özel 99 dolardan balayan fiyatlarla sata sunuldu. Yeni uçu noktalar ve AnadoluJet kampanyalar hakknda, 444 25 38 numaral çar merkezinden ya da anadolujet.com adresinden ayrntl bilgiye ulalabilecek.

Ticaret Sanayi Odasna ziyaret

Öte yandan, 21 Martta startn alacak olan Diyarbakrdan Erbile karylkl uçak seferleriyle ilgili Sabiha Gökçen Anadolu Jet Müdürü Ahmet Yldz, Diyarbakr THY Müdürü Ayhan Tan, DHM l Müdürü Mustafa Furak DTSOyu ziyaret ederek Yönetim Kurulu Bakan Mehmet Kaya, turizm komisyonu ve Diyarbakr Otelciler Dernei ile görütü.

Ticari

21 Marttan itibaren haftann üç günü karlkl olarak balatlacak olan tarifeli uçak seferleriyle ilgili bilgi verilen DTSO Bakan Kaya, uzun süredir seferlerin balamas için giriimlerinin olduunu ve bu giriimlerden nihayet sonuç aldklarn belirtti. Karlkl uçularn kent ekonomisine katksna da deinen Kaya, Uçular karlkl ticaretin gelitirilmesi için önemli. Habur snr kapsnda yaya geçii için de yatrmlar yaplyor bu yl. Ancak özellikle i insanlarmz için ulamda kolaylk salanmas gerekiyor. Ayn ekilde karlkl turizmin gelitirilmesi ve salk sektöründe önemli bir potansiyeli olan ilimizin yurtdna salk hizmeti sunmas içinde ulamda kolayln salanmas ve uçularn gelitirilmesi önem tayor dedi.

Ana Sayfaya Git