Görüş Bildir

Erbil'e uçuşlar başlıyor

THY'nin alt markası AnadoluJet, Diyarbakır'dan Erbil'e karşılıklı tarifeli uçuşlara start veriyor. İlk uçuş, 21 Mart'ta gerçekleştirilecek.

Erbil'e uçuşlar başlıyor

Türk Hava Yolları’nın (THY) alt markası AnadoluJet, Gaziantep ve Diyarbakır'dan Irak’ın Erbil şehrine tarifeli uçuşları başlatıyor.

THY Basın Müşavirliği'nden yapılan açıklamaya göre, Türk Hava Yolları’nın başarılı alt markası AnadoluJet, Irak’ın Erbil şehrine başlatacağı uçuşlar ile KKTC’nin ardından bir yurt dışı noktayı daha uçuş ağına dahil etmeye hazırlanıyor.  AnadoluJet, avantajlı fiyatlarını Gaziantep ve Diyarbakır’dan Erbil’e seyahat edecek yolcularının tercihine sunacak. Her iki şehirden gerçekleşecek Erbil uçuşları, 21 Mart'ta başlayacak.

THY'nin yaptığı açıklama

Açıklamada görüşlerine yer verilen THY Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı İlker Aycı, Türk havacılık tarihi önemli bir dönüşüm sürecinden geçtiğini kaydederek, "İstanbul Havalimanı, Türk Hava Yolları ve alt markalarına hedeflerine yönelmek için güç ve cesaret veriyor. Başarılı alt markamız AnadoluJet’in KKTC’nin ardından Erbil’i de uçuş ağına ekleyerek sınırların ötesini hedeflemesinden memnuniyet duyuyorum. 'Anadolu’da uçmayan kalmasın' diyerek, çalışmaya devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

- Haftada 3 gün karşılıklı uçuş

AnadoluJet’in 21 Mart'ta başlayacak, haftada üç gün icra edilecek Gaziantep-Erbil-Gaziantep ve Diyarbakır-Erbil-Diyarbakır karşılıklı uçuşları için biletler, açılışa özel 99 dolardan başlayan fiyatlarla satışa sunuldu.  Yeni uçuş noktaları ve AnadoluJet kampanyaları hakkında, "444 25 38" numaralı çağrı merkezinden ya da "anadolujet.com" adresinden ayrıntılı bilgiye ulaşılabilecek.

Ticaret Sanayi Odasına ziyaret

Öte yandan, 21 Mart"ta startını alacak olan Diyarbakır'dan Erbil'e karşıylıklı uçak seferleriyle ilgili Sabiha Gökçen Anadolu Jet Müdürü Ahmet Yıldız, Diyarbakır THY Müdürü Ayhan Tan, DHMİ İl Müdürü Mustafa Furak DTSO’yu ziyaret ederek Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya, turizm komisyonu ve Diyarbakır Otelciler Derneği ile görüştü.

Ticari

21 Mart'tan itibaren haftanın üç günü karşılıklı olarak başlatılacak olan tarifeli uçak seferleriyle ilgili bilgi verilen DTSO Başkanı Kaya, uzun süredir seferlerin başlaması için girişimlerinin olduğunu ve bu girişimlerden nihayet sonuç aldıklarını belirtti. Karşılıklı uçuşların kent ekonomisine katkısına da değinen Kaya, “Uçuşlar karşılıklı ticaretin geliştirilmesi için önemli. Habur sınır kapısında yaya geçişi için de yatırımlar yapılıyor bu yıl. Ancak özellikle iş insanlarımız için ulaşımda kolaylık sağlanması gerekiyor. Aynı şekilde karşılıklı turizmin geliştirilmesi ve sağlık sektöründe önemli bir potansiyeli olan ilimizin yurtdışına sağlık hizmeti sunması içinde ulaşımda kolaylığın sağlanması ve uçuşların geliştirilmesi önem taşıyor” dedi. 

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi