Erdoğan’dan asgari ücret açıklaması: Jestimizi yaparız

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, asgari ücret görüşmelerine ilişkin olarak, “Geldikleri noktayı görelim inşallah jestimizi yaparız” dedi.

Haberler 21.12.2019 - 10:43 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

AKP Genel Bakan ve Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan, Kuala Lumpur Zirvesine katlmak üzere gittii Malezya ziyaretini takip eden basn mensuplarnn sorularn yantlad. Kuala Lumpur Zirvesinde liderlerle Libya ve Suriye meselesini ele aldklarn ifade eden Erdoan, Bu dörtlü ekip bundan sonraki süreçte bu ii sahiplenir, kararl bir ekilde tutarsa somut neticeler alnabilir. Yani nemelazmcln olmad, bana dokunmayan ylan bin yaasncln olmad bir süreci devam ettireceiz dedi.

1 MLYON BELGEYE SAHP ARVMZ VAR

Basn mensuplarnn Ermeni meselesine ilikin Türkiyenin yeni bir hamle yapp, yapmayacana ilikin soruya da Erdoan, u yant verdi: Bu konuda Babakanlm döneminde biz çok ciddi bir meydan okuma yaptk. Tabi kar taraftan böyle ciddi, die dokunur bir cevap gelmedi. Bir müddet bu iler sürdü ve kimse de arivini falan açamad. Olmayan eyi açamazlar. Bunlarn Harvardda cüzi, sembolik arivleri var, Fransada yine ufak bir arivleri var. Ermenistann kendisinde bile böyle ciddi bir ariv söz konusu deil. Biliyorsunuz bizim u anda Silahl Kuvvetlerimizin 1 milyonu akn belgeye sahip arivi var. Buyurun gelin, inceleyin, çaln. Bütün akademisyenlere vesaire bunu defaten söyledik. Ama onlar böyle bir meydan okumaya Biz de gelelim, çalalm, inceleyelim diyemediler. çünkü i oraya kald zaman bunun ne kadar kendi aleyhlerine olacan da biliyorlar, görüyorlar.

TEK HANELYE GDYORUZ

Erdoan, ekonomiye ilikin olarak 2020 yl hedeflerini anlatarak, 2020 içinde inallah tek haneliye gidiyoruz. Tek haneliye gidi zaten olumlu gelimelerin alametidir. Türkiye u anda zaten faiz ve enflasyondaki gelimeleri ile bu toparlanmalarn neticelerini almaya balad. Faiz bu ekilde düünce u anda yatrmlar da artmaya balad. nallah 2020 yatrmlarda da Türkiyenin sçrama yl olacak dedi.

Asgari ücret görümelerine ilikin de konuan Erdoan, nallah jestimizi yaparz da burada yapmayalm daha. u anda Aile, çalma ve Sosyal Hizmetler Bakanmz yaptklar çalmalar döner dönmez bize bir getirsinler. Bakalm son geldikleri nokta nedir, onu da bir kendilerinden görelim. nallah, taraflar memnun edecek bir adm atarz diye belirtti.

Erdoan, Simit Saray konusunda gelen tepkiler üzerine, vazgeçildii izlenimi dodu eklindeki soruya, Simit Saray konusunda gelen tepki diye bir ey ben duymadm. Tam aksine böyle bir eyin olduunu bana arkadalarm iletince hemen Ziraat Bankas Genel Müdürü arkadamza konuyu sordum. Onlar Böyle bir durum söz konusu oldu ama bizim böyle bir kararmz yok dedi ve bu konuda olumlu yaklamadn da söyledi, i kapand diye yant verdi.

KATAR EMR KENDS ALDI

Kanal stanbul güzergah üzerinde Katar Emirinin annesinin arazi satn ald yönelik haberlere de deinen Erdoan, Kanal stanbulla ilgili bir defa çok çirkin olan ey Katar Emirinin annesinin gelip buradan yer almas vesaire... Bunu söyleyen insanlara sormak laz Devletten hangi destei alarak böyle bir yeri alm? Bu dedikodular duydum. Katar Emirinin annesinin ülkemizden gayrimenkul satn almasna mani yasal olarak herhangi bir ey söz konusu mu? Yani bunu herhangi bir yerden George, Hans vesaire gelip almaya kalksa herhalde kimsenin sesi çkmaz. Yani Katar Emirinin annesi böyle bir alm yapt zaman niye rahatsz oluyorlar? Kald ki ayn ekilde Katar Emirinin kendisinin zaten bizde ald yerler var. Yani biz bu kaplarmz açmz. Allah rahmet etsin Turgut (Özal) Bey döneminde o zamanki Suud Kral, Sevda Tepesinde büyük bir yer almlard dedi.

Ana Sayfaya Git