Erdoğan - Trump görüşmesi son dakika

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Trump arasında kritik görüşme geçtiğimiz akşam gerçekleşti. Görüşmede Libya ve Suriye konularının ele alındığı ifade edilirken Erdoğan görüşme ile ilgili TRT’de yapılan programda şunları söyledi:

Haberler 09.06.2020 - 02:03 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan ile ABD Bakan Trump arasnda kritik görüme geçtiimiz akam gerçekleti.

Görümede Libya ve Suriye konularnn ele alnd ifade edilirken Erdoan görüme ile ilgili TRTde yaplan programda unlar söyledi:

*Her eyi serbest braktk diye bu i bitti anlamna gelmez. Bugünün rakamlarn da buraya gelirken aldm. Baktmz zaman vaka dütü. Vefat 18e kadar inmiti.

*Bu defa 19, fena saylmaz. Youn bakn 625, biz bu rakam görmek istemiyoruz. Entübe hasta saysnn da aa dümesini istiyoruz. yileen hasta says güzel. Test saylarmz iyi durumda. Gelimeler bu noktada fena deil. Dünyada 11. sradayz. Fena deiliz. Hatta Trumpa bu rakamlar verince ooo dedi.

*Bu akamki görümemiz bölgedeki gelimelerle balantlar olarak bir özellik arz ediyor. Birinci derecede tabi Libya konusu önem arz ediyordu. Tabi onlarda Libyadaki gelimeleri merak ediyorlar. Biz de gelimeleri, baarl durumda olduumuzu tespit etti, teyit etti. Ve dedi ki Bu son durum nedir Biz de tabi tüm gelimeleri anlattk.

*Son durumda Türkiye, BMnin tanm olduu Sarracn destekçisi. Karda da darbeci Hafter var. Biz Hafter ve yannda kim duruyorsa dursun karlarnda duruyoruz. u ana kadar da birçok yer alnd. Hayati yerlerde de ilerliyor.

*Tarhuna bölgesi önemliydi. Fatiye havaliman çok çok önemliydi ve alnd. Adeta Tunusua dayanan Kuzeydeki koridor tamamen Sarracn kontrolü altna girmi oldu. Tabi bu durum Hafteri çlgna döndürdü. Onlar kaçyor Sarrac ve ekipleri kovalyor.

Hedef Sirtenin çevresini alarak Sirteyi kontrol etmek. Hafterin bütün gücü Rusyadan geliyor.

*Bu akam yaptmz görümeden sonra ABD Türkiye arasnda süreçle ilgili yeni bir dönem balayabilir. Ve yaptmz görümede baz mutabakatlarmz oldu. Belki böyle bir adm olabilir.

*Sayn Putin ile de görümem gerekecek. Kahire zirvesine Rusyann farkl bir ekilde katlmas. Hepsinden öte Rusyann burada yer alyor olmas hepsinden ötesindeydi çünkü burada benim askerim yok açklamasyd. Böyle bir durum söz konusu. Kendileri ile bunlar konumak istiyorum. Konutuktan sonra bunlarn planlamasn yaparz diye bir düüncem var.

Hafter her an sürecin dna atlabilir. Gelimeler onu gösteriyor.

TRUMP GÖRÜMES

Bizim onlara aktardmz bilgileri arkadalarna aktaracan ve tekrardan görüme yapabileceimizi konutuk. ANTFA konusunda bilgisi var. Orada FETÖnun mensubu olan baz isimleri kendilerine aktardk. Bunlarla birlikte Gönderdiiniz bilgileri alacam ve gerekli çalmalar yapacam dedi.

Ana Sayfaya Git