Eski hakim ve savcılara "saklanmaya devam" mesajı

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) mensubu eski hakim ve savcılara, darbe girişiminden kısa süre önce, örgütün şifreli haberleşme ağı "ByLock" aracılığıyla "saklanmaya devam edin" mesajının iletildiği tespit edildi.

Haberler 30.11.2017 - 09:04 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Aralarnda firarilerin de bulunduu FETÖ üyesi eski hakim ve savclarn geçen ylki ByLock mesajlarnn içeriklerine ulald. Mesajlarda, aralarnda eski savc Cihan Kansz, eski hakim Mehmet Karababann da bulunduu ve 2015te dönemin Hakimler ve Savclar Yüksek Kurulunca (HSYK) aça alnan 49 hakim ve savcnn, örgüt içerisinde 49lar olarak nitelendirildii belirlendi.

Eski hakim ve savclara program üzerinden 49lar hakknda balyla iletilen bir mesajda, Beklenen baharn çok yaklat bu günlerde diinizi skn, ortaya çkmayn. Saklanan arkadalar saklanmaya devam etsinler. mesaj aktarld.

Öte yandan, örgüt yöneticilerince verilen emirler üzerine hareket eden eski hakim ve savclar, sistem üzerinden gerçekletirdikleri mesajlamalarda haklarndaki soruturmalar tartt.

- Bir gece anszn her ey deiebilir

Darbe giriiminin yapld 15 Temmuz 2016 öncesinde de program üzerinden görümelerini sürdüren eski hakim ve savclara, skntlarn biteceine yönelik mesajlar verildi.

Mücadeleye devam etmeleri ve örgütü desteklemeyi sürdürmeleri istenen eski hakim ve savclara, darbe giriiminden ksa süre önce, Bir gece anszn her ey deiebilir. iletisi gönderildi.

Ana Sayfaya Git