Eski yarbay Mehmet Alkan'ın yargılandığı duruşmada gerginlik

Şırnak’ta, PKK ile girdiği çatışmada şehit olan kardeşi Ali Alkan'ın cenazesinde söyledikleriyle gündeme gelen ve darbe girişiminin ardından 672 sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile ihraç edilen eski yarbay Mehmet Alkan'ın 'FETÖ/PDY üyeliği' suçlamasıyla yargılandığı davada gerginlik çıktı. Hakkında ifade veren gizli tanık Abdullah'ın 3 aydır dinlenilmediğini ileri süren Alkan, mahkeme heyetiyle tartışınca salondan çıkarıldı.

Haberler 18.05.2019 - 00:41 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ankara 27nci Ar Ceza Mahkemesindeki durumaya tutuksuz sank Mehmet Alkan ile avukatlar katld. Mahkeme heyeti, dosya için gelen evrak okuduktan sonra Alkann Türk Silahl Kuvvetlerinden (TSK) ihraç edilmesiyle ilgili tanklk yapan emekli albaylar Güven aban ve Aziz Ylmaz dinledi. 2 tank da sann FETÖ/PDY üyesi olduuna ilikin bilgilerinin bulunmadn, ihraç sürecinde de dosyasnda böyle bilgi olmad söyledi. Daha sonra söz alan sank avukat, müvekkili hakknda FETÖ/PDY üyesi olduu yönünde ifadeler veren gizli tank Abdullahn mahkemeye getirilerek, sankla yüzletirilmesini talep etti. Avukat, aksi takdirde, gizli tann ifadesi beklenilmeden karar verilmesini istedi.

VERN MAHKUMYET TEPKS

Mahkeme heyeti, talepleri dinledikten sonra gizli tann sonraki celsede Ses ve Görüntü Biliim Sistemi (SEGBS) ile dinlenilmesine karar verdi. Bu srada ayaa kalkan sank Alkan, Buraya gelip, ne anlatacak? 3 ay geçmi, getirememisiniz. Daha neyi bekliyorsunuz? Verin mahkumiyeti diyerek, tepki gösterdi. Sann sözleri tutanaa geçerken, Alkan, Sank deil madurum diye bard. Bu srada avukatlar sank Alkan, azn kapatarak, susturmaya çalt. Mahkeme bakan ise Mahkemeye sesinizi yükseltemezsiniz diyerek, Mehmet Alkan duruma salonundan çkard. Duruma ertelendi.

Ana Sayfaya Git