Esnaf: biz ne olacağız?

Diyarbakır esnafı, yaşadıkları ekonomik sıkıntıların giderilmesi yönünde "bizim halimiz ne olacak' diyerek, destek istedi.

Haberler 31.03.2020 - 11:07 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr koronavirüs yasaklarna almaya çalrken, esnaf dükkann açarak, ayakta kalmann derdinde. Evde kal çarlarna destek verdiklerini ancak eve de ekmek götürmek zorunda kaldklarna iaret eden esnaflar, yetkililerden skntlarnn giderilmesini istedi.

Koronavirüs, sosyal hayatmz önemli ölçüde deitirdi. Mecburi yasaklara almaya çalan vatandalarn bir ksm evinde hastaln etkisinin yitirmesini beklerken, toplumun ihtiyacn gideren esnaf kesimi ise dükkann açmak zorunda aklyor. yapamamaktan ikayet eden ve Koronavirüsün neden olduu belirsizlik nedeniyle zor günler geçirdiklerini belirten esnaflar, devletten destek istedi.

Söz haber ekibinin sorularn yantlayan esnaflar, öyle konutu;

PARASI OLAN çN EVDE KALIN çIKMAYIN DEMEK KOLAY

Özcan Güner, Gördüünüz gibi cadde bombo. Bu i nereye gider nasl olur bilemiyoruz. Dar gelirli ailelerin bu konuda ciddi anlamada endieleri var. Bu aileler için bence fonlar açlabilir. Paras olan için evde kaln çkmayn demek kolay ama öte yandan madur olan insanlarn gerçei de ortada. Aç olan insan daha da aç oldu. Bu insanlarn skntlar giderilmezse ileriki günlerde daha fazla infiale neden olur. Gerçekten risk durumu bu kadar yüksek ise bence sokaa çkma yasann ilan edilmesi gerekiyor. En azndan vatanda da neyin ne olduunu bilsin.

ESNAF SOKAA çIKMA YASAININ BR AN ÖNCE UYGULANMASINDAN YANA

Adil Aydn, in ciddiyeti belli ancak görünen o ki vatanda kendi saln pek de düünmüyor ki sokaklar hala insanlarla dolu. Sürecide göz önünde bulundurarak sokaa çkma yasann getirilmesinde fayda olacaktr diye düünüyorum. çünkü göründüü gibi vatandalarmz evde kaln çarsna riayet etmiyorlar. Vatanda bu hastal ciddiye almyor sanki onlara virüs bulamazm gibi davranyor. Bu nedenle devlet büyüklerimizin en azndan hastalk daha da büyümeden sokaa çkma yasan ilan etmelerini bekliyoruz. Esnaflar belli zorluklardan geçiyor ama diimizi bir süre daha skmalyz zaten esnafta sokaa çkma yasann bir an önce uygulanmasndan yana.

çIKMAK ZORUNDAYIZ, çÜNKÜ EVE BR EKMEK GÖTÜREBLMEK çN

Hasan Kuçu, Yetkililer uyaryor ama sokaa çkanda dikkat edilirse hep alt tabaka çaresiz insanlar diye düünüyorum. Zengin adam evinde oturuyor her eyi var bir ihtiyac yok ama garibanlar öyle deil. çkmak zorundayz, çünkü eve bir ekmek götürebilmek için.

KÜçÜK ESNAF DÜKKNINI AçMAK ZORUNDA

Mehmet Yiiter, Dünyay etkileyen bir salgn insanlarn çounluu ev karantinasna girdiler ama ne yazk ki insanlar yine akllanmyorlar. Biz inançlarmzdan uzaklatk, bizde komusu açken tok yatlmaz diye güzel bir söz var ama uymadk kimsenin kimseden haberi yok. Bugün küçük esnaf dükknn açmak zorunda, zengin adamn zaten ihtiyac yok tatil köyünde ya da yazl varsa çekilmi orda karantinaya alm kendini. Biz korkmuyoruz sabah gelip dükknmz açyoruz kendi canmz deil borçlarmz düünüyoruz. Borçlu gelip kapmz çalmasn çekimiz karlksz kalmasn bunlar düünüyoruz.

YETKLLERDEN ERZAK YARDIMI TALEBNDE BULUNMUTUK AMA KMSE BZE YARDIM ETMED

Öte yandan evinde eiyle yaayan Sevim Erta, isimli yal bir kadn ise ihtiyaçlarn kimselerin göremedii için einin faturalar yatrmaya gittiini ifade ederek, Eimle yalnz yayorum ihtiyacmz karlayacak kimse yok eim de yal korkuyoruz sokaa çkmamas gerekiyor ama baka yardmc olacak kimsemiz olmad için faturalar eim yatryor. Eim olmazsa bir ekmek alacak birisi bile yok. Yetkililerden erzak yardm talebinde bulunmutuk ama kimse bize yardm etmedi.

Ana Sayfaya Git