Esnafın başı hırsızlarla belada

Bağlar İlçesi Nükhet Coşkun Caddesinde, birçok dükkâna giren hırsızlar, iş yeri sahiplerini canlarından bezdirirken, yetkililerin bu konuda tedbir almalarını istediler.

Haberler 01.01.2020 - 10:56 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Son zamanlarda artan hrszlk olaylar, Balar ilçe esnafn canndan bezdirdi. Hrszlk olaylarnda maddi kayplarnn fazla olduunu ifade eden madurlar, bu tür olaylarn yaanmasnn, güvenlik önlemlerinin yetersizliinden kaynaklandn belirtti.

Balar lçesi Nükhet Cokun Caddesi üzerinde esnaflk yapan Murat Yolda, ksa süre önce dükknnda yaanan hrszlk olayn anlatarak, Birkaç gün önce sabah saat 4.30 ile 5.00 arasnda 4-5 kiilik bir grup dükknma girmeye çalyor. Dükknn darabasn keski ile patlatp cam krarak içeri giriyorlar. Dükknda bulunan üç raftaki bütün sigaralar alp götürüyorlar. Bundan dolay 10-12 bin liralk bir maduriyetim söz konusudur. Son 3 aydr bu durumlar sklkla yaanmaya balad. Hrszlar artk esnafn dükknna, evlere ve insanlarn ceplerine girmeye baladlar. ifadelerini kulland.

Emniyet birimlerinin güvenlik önlemlerini artrmas gerekir

Alnmas gereken güvenlik tedbirlerine de deinen Yolda, En önemli tedbir, emniyet güçleri tarafndan alnmas gerekir. Örnein gece vakitlerinde devriyeler daha fazla yaplrsa caydrc olabilmektedir. Güvenlik kameralarnn artrlmas da caydrc olacaktr. Bu konularda maalesef skntlar var. Hrszlk olaylarnn artmasnn bir dier önemli nedeni de udur: Gençlerin slamdan uzaklamas ve anne babalarn çocuklarna gerekli eitimi vermemesidir. eklinde konutu.

çaldklar ürünleri anlamal olduklar esnaflara satyorlar

çalnt ürünler konusunda da Diyarbakr esnafna çarda bulunan Yolda:

Benim dükknmda çalnan sigaralar yüklü bir meblaa sahiptir. Bunu götürüp ya anlamal olduklar esnafa ya da normal esnafa satyorlar. Özellikle buradan Diyarbakr esnafna unu söylemek istiyorum; poet içerisinde sigara, cep telefonu, çay gibi ürünleri getirdikleri zaman almamalar gerekiyor. Hatta getiren hrszlara nasihatte bulunmalar ve gerektiinde bu durumu emniyete bildirmeleri lazm. dedi.

Anne-babalar gerekli eitimi çocuklarna vermeli

Balar lçesi Nükhet Cokun Caddesi üzerinde kuaförlük yapan Mehmet Cüsa, i yerinde yaanan hrszlk olayna deinerek:

Dükknma sabah saat 4.30 sularnda hrszlar girdi. çerde bulunan plazma televizyonumu çaldlar. Bir miktar para ve baz tra malzemelerimiz de hrszlar tarafndan çalnd. Biz bu olay emniyet birimlerine bildirdik. Emniyet birimleri olay yerine gelip inceleme yaptlar. Yaanan bu durumlardan dolay ciddi anlamda maduruz ve esnaf olarak mustaribiz. Hrszlk olaylarnn azalmasnda öncelikli olarak i anne-babalara düüyor. çünkü bu konuda çocuklarna sahip çkmak anne-babann görevidir. Anne-babalar gerekli eitimi çocuklarna verdii takdirde bu tür olaylarn yaanma oran ciddi bir ekilde azalacaktr. diye konutu.

Hrszlarn çaldklar ürünleri ellerinden nasl çkardna deinen Cüsa, Hrszlarn çaldklar malzemelerin mutlaka alclar vardr. Bir ekilde ellerinden çkarp paraya çeviriyorlar. Esnafmz özellikle bu konuda uyaryorum. Hrszlarn çaldklar bu ürünleri almasnlar. dedi.

Ana Sayfaya Git