Esnafın tepkisi!

Diyarbakır'da belediye önünde toplananlara esnaf ve vatandaştan tepki gösterdi.

Haberler 27.10.2016 - 09:59 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Büyükehir Belediye Bakan Gültan Kanak ve Belediye Meclis Üyesi Frat Anlnn gözaltna alnmas gerekçesiyle belediye önünde izinsiz toplanan partililere esnaf tepki gösterdi.

Kanak ve Anlnn gözaltna alnmasn protesto gerekçesiyle HDP ve DBPden yaplan çar üzerine baz partililer belediye önünde topland.

Polis ekiplerince gruba, 2911 sayl Toplant ve Gösteri Yürüyüleri Kanunu ile 2935 sayl Olaanüstü Hal Kanununa istinaden il merkezinde 15 Austostan itibaren açk alanlarda stant açma, çadr kurma, basn açklamalar yapma, oturma eylemi, miting, her türlü toplant ve gösteri yürüyülerinin ikinci bir emre kadar yasakland hatrlatlarak dalmalar yönünde uyar yapld.

Uyarya ramen dalmayan gruba tazyikli su ile müdahalede bulunuldu.

HDP E Genel Bakan Figen Yüksekda, belediye binasnn karsnda yapt açklamada, Kanak ve Anlnn gözaltna alnmasna tepki göstererek, ddia edilen, isnat edilen suçlarn hiçbirinin bizim hükmümüzde, hiçbir demokratik zeminde karl, inandrcl yoktur. ifadelerini kulland.

- Esnaftan izinsiz toplananlara tepki

Esnaf belediye binas önünde izinsiz toplanan gruba tepki gösterdi.

Tepki üzerine baz partililerin, bir saat sonra görüürüz eklinde tehdit ettii bir esnaf, Bu memleketin asl sahibi benim, her zaman buradaym. diye konutu.

Yaanan ksa süreli gerginliin ardndan esnaf, ov yapmayn, bana ekmei kim verecek? diyerek gruptan i yerinin önünden uzaklamalarn istedi.

Bir baka esnafn da partililere tepki göstererek dalmalarn istemesi üzerine baz kiiler esnaf darbetmek istedi. Polisin müdahalesi ile söz konusu kiiler bölgeden uzaklatrld.

Ana Sayfaya Git