Esrar şüphelisi Polisle çatıştı!

Lice'den getirilen uyuşturucuyu batı illerine sevk edecekleri şüphesiyle takibe alınanlar, polisle çatıştı. Bir polisin yaralandığı çatışmada, bir şüpheli ölürken, 4 kişi yakalandı.

Haberler 04.04.2017 - 09:19 Son Güncelleme : 04.04.2017 - 09:21

l Emniyet Müdürlüüne bal Kaçakçlk ve Organize Suçlarla Mücadele ubesi ekipleri, Liceden getirilen yüklü miktarda uyuturucunun, bat illerine sevk edilmek üzere olduuna dair, alnan bilgi üzerine harekete geçti. Ceylan AVM arkasnda üpheli olarak beklenen araca müdahale etmek isteyen polise ate açld. Açlan ilk atele birlikte bir polis yaralanrken, üpheli ise vurularak yaraland.

BR K ÖLDÜRÜLDÜ

Yaral ahs olay yerinden kaçmak isterken bir baka ekiple giriilen çatmada öldürüldü. Yaral polis, yaknlarndaki özel bir hastaneye kaldrlarak tedavi altna alnd. Bu arada operasyon bölgesinde sevkiyatta kullanlan 4 araca el konuldu. Operasyonda 510 kilogram kubar ve 30 kilogram toz esrar ele geçirildi. Olay yerinden kaçan zanlnn yakalanmasnn ardndan devam eden operasyonda 4 kii daha gözaltna alnd. üphelilerin emniyetteki ilemleri ise sürüyor.

Murat YÜZÜGÜLLÜ/Ylmaz YAAR

DYARBAKIR- Merkez Kayapnar ilçesinde, Kaçakçlk ve Organize Suçlarla Mücadele ubesi ekipleri ile Liceden Diyarbakra bat illerine sevk etmek üzere uyuturucu getiren üpheliler arasnda çatma çkt. zlendiini anlaynca ate açan üpheli çatmada yaamn yitirirken, 1 polis de yaraland. Operasyon kapsamnda, 4 kii gözaltna alnrken, yarm ton esrar ele geçirildi.

UYUTURUCU SEVKYATI

Olay önceki akam saat 22.30 sralarnda Merkez Kayapnar lçesi Peyas Mahallesinde meydana geldi. l Emniyet Müdürlüüne bal Kaçakçlk ve Organize Suçlarla Mücadele ubesi ekipleri, Liceden getirilen yüklü miktarda uyuturucunun, bat illerine sevk edilmek üzere olduuna dair, alnan bilgi üzerine harekete geçti.

POLSLE çATIMAYA GRD

Ceylan AVM arkasnda üpheli olarak beklenen araca müdahale etmek isteyen polise ate açld. Açlan ilk atele birlikte bir polis yaralanrken, üpheli ise vurularak yaraland. Yaral ahs olay yerinden kaçmak isterken bir baka ekiple giriilen çatmada öldürüldü. Yaral polis, yaknlarndaki özel bir hastaneye kaldrlarak tedavi altna alnd.

Bu arada operasyon bölgesinde sevkiyatta kullanlan 4 araca el konuldu. Operasyonda 510 kilogram kubar ve 30 kilogram toz esrar ele geçirildi. Olay yerinden kaçan zanlnn yakalanmasnn ardndan devam eden operasyonda 4 kii daha gözaltna alnd. üphelilerin emniyetteki ilemleri ise sürüyor.

L VALL AçIKLAMA YAPTI

Diyarbakr Valilii tarafndan yaplan yazl açklamada, u bilgiler verildi: Diyarbakr Emniyet Müdürlüü, Uyuturucu ile Mücadele ube Müdürlüünce ilimiz genelinde uyuturucu madde ticareti yapan ahs ve organizasyonlarn tespitine yönelik yaplan çalmalar kapsamnda; Lice lçesinden il merkezine uyuturucu madde getirerek bat illerine sevk edilecei bilgisine ulalmas üzerine; 02.04.2017 günü saat: 21.30 sralarnda sevkiyatn yaplaca güzergahta operasyon gerçekletirilmitir. Düzenlenen operasyon sonucunda; 328 kilo 500 gram kubar esrar maddesi, 1 adet tabanca ve 1 adet sahte nüfus cüzdan ele geçirilmitir. Yaplan çalmalarda ilimiz Kayapnar lçesi Ceylan AVM arkasnda uyuturucu sevkiyat yaplacak olan araç ve içinde bulunan ahslara yönelik operasyon gerçekletirildii srada operasyonu düzenleyen güvenlik görevlilerimize kar arac kullanan üpheli ahsn güvenlik güçlerimize kar silah kullanmas üzerine bir polis memuru yaralanm, görevli polis memuruna silahla ate etmek suretiyle yaralayp olay mahallinden kaçan ve sonradan 4 ayr suçtan aranmas olduu anlalan üpheli ahs yaanan çatmada etkisiz hale getirilmitir. Operasyon kapsamnda ayn araç içerisinde bulunan bir üpheli ahs ise güvenlik güçlerimiz tarafndan yakalanarak gözaltna alnmtr. Olayda yaralanan polis memuru çatmann yaand yere çarlan 112 salk ekiplerince hastaneye kaldrlm, konu ile ilgili olarak geni çapl tahkikata balanmtr. limiz genelinde uyuturucu madde ticareti yapan ahs ve organizasyonlara yönelik yürütülen çalmalar kararllkla ve aralksz bir ekilde devam edecektir.

Ana Sayfaya Git