Esrar şüphelisi Polisle çatıştı!

Lice'den getirilen uyuşturucuyu batı illerine sevk edecekleri şüphesiyle takibe alınanlar, polisle çatıştı. Bir polisin yaralandığı çatışmada, bir şüpheli ölürken, 4 kişi yakalandı.

Esrar şüphelisi Polisle çatıştı!

İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, Lice'den getirilen yüklü miktarda uyuşturucunun, batı illerine sevk edilmek üzere olduğuna dair, alınan bilgi üzerine harekete geçti. Ceylan AVM arkasında şüpheli olarak beklenen araca müdahale etmek isteyen polise ateş açıldı. Açılan ilk ateşle birlikte bir polis yaralanırken, şüpheli ise vurularak yaralandı.

BİR KİŞİ ÖLDÜRÜLDÜ

Yaralı şahıs olay yerinden kaçmak isterken bir başka ekiple girişilen çatışmada öldürüldü. Yaralı polis, yakınlarındaki özel bir hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı.  Bu arada operasyon bölgesinde sevkiyatta kullanılan 4 araca el konuldu. Operasyonda 510 kilogram kubar ve 30 kilogram toz esrar ele geçirildi. Olay yerinden kaçan zanlının yakalanmasının ardından devam eden operasyonda 4 kişi daha gözaltına alındı. Şüphelilerin emniyetteki işlemleri ise sürüyor.

Murat YÜZÜGÜLLÜ/Yılmaz YAŞAR

DİYARBAKIR'- Merkez Kayapınar ilçesinde, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri ile Lice'den Diyarbakır'a batı illerine sevk etmek üzere uyuşturucu getiren şüpheliler arasında çatışma çıktı. İzlendiğini anlayınca ateş açan şüpheli çatışmada yaşamını yitirirken, 1 polis de yaralandı. Operasyon kapsamında, 4 kişi gözaltına alınırken, yarım ton esrar ele geçirildi.

UYUŞTURUCU SEVKİYATI

Olay önceki akşam saat 22.30 sıralarında Merkez Kayapınar İlçesi Peyas Mahallesi'nde meydana geldi. İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, Lice'den getirilen yüklü miktarda uyuşturucunun, batı illerine sevk edilmek üzere olduğuna dair, alınan bilgi üzerine harekete geçti.

POLİSLE ÇATIŞMAYA GİRDİ

Ceylan AVM arkasında şüpheli olarak beklenen araca müdahale etmek isteyen polise ateş açıldı. Açılan ilk ateşle birlikte bir polis yaralanırken, şüpheli ise vurularak yaralandı. Yaralı şahıs olay yerinden kaçmak isterken bir başka ekiple girişilen çatışmada öldürüldü. Yaralı polis, yakınlarındaki özel bir hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı.

Bu arada operasyon bölgesinde sevkiyatta kullanılan 4 araca el konuldu. Operasyonda 510 kilogram kubar ve 30 kilogram toz esrar ele geçirildi. Olay yerinden kaçan zanlının yakalanmasının ardından devam eden operasyonda 4 kişi daha gözaltına alındı. Şüphelilerin emniyetteki işlemleri ise sürüyor.

İL VALİLİĞİ AÇIKLAMA YAPTI

Diyarbakır Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklamada, şu bilgiler verildi: "Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü, Uyuşturucu ile Mücadele Şube Müdürlüğünce ilimiz genelinde uyuşturucu madde ticareti yapan şahıs ve organizasyonların tespitine yönelik yapılan çalışmalar kapsamında; Lice İlçesi'nden il merkezine uyuşturucu madde getirerek batı illerine sevk edileceği bilgisine ulaşılması üzerine; 02.04.2017 günü saat: 21.30 sıralarında sevkiyatın yapılacağı güzergahta operasyon gerçekleştirilmiştir. Düzenlenen operasyon sonucunda; 328 kilo 500 gram kubar esrar maddesi, 1 adet tabanca ve 1 adet sahte nüfus cüzdanı ele geçirilmiştir. Yapılan çalışmalarda ilimiz Kayapınar İlçesi Ceylan AVM arkasında uyuşturucu sevkiyatı yapılacak olan araç ve içinde bulunan şahıslara yönelik operasyon gerçekleştirildiği sırada operasyonu düzenleyen güvenlik görevlilerimize karşı aracı kullanan şüpheli şahsın güvenlik güçlerimize karşı silah kullanması üzerine bir polis memuru yaralanmış, görevli polis memuruna silahla ateş etmek suretiyle yaralayıp olay mahallinden kaçan ve sonradan 4 ayrı suçtan aranması olduğu anlaşılan şüpheli şahıs yaşanan çatışmada etkisiz hale getirilmiştir. Operasyon kapsamında aynı araç içerisinde bulunan bir şüpheli şahıs ise güvenlik güçlerimiz tarafından yakalanarak gözaltına alınmıştır. Olayda yaralanan polis memuru çatışmanın yaşandığı yere çağrılan 112 sağlık ekiplerince hastaneye kaldırılmış, konu ile ilgili olarak geniş çaplı tahkikata başlanmıştır. İlimiz genelinde uyuşturucu madde ticareti yapan şahıs ve organizasyonlara yönelik yürütülen çalışmalar kararlılıkla ve aralıksız bir şekilde devam edecektir."

Kaynak: Diyarbakır Söz