Eşşeklerinize sahip çıkın ya

Kış mevsiminin gelmesi ile birlikte Ergani ilçe merkezinde başıboş dolaşan eşekler dikkat çekmeye başlarken, Kaymakam Çoban çağrı yaptı; "Eşşeklerinize sahip çıkın ya.."

Haberler 16.01.2017 - 09:58 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ergani Kaymakam Mesut çoban, lçe Tarm ve Hayvanclk ilçe Müdürlüü ile Belediyenin koordineli olarak bu konuda çalma yapmas talimatn verdi.

Yaz mevsiminde çaltrdklar eekleri k mevsiminin gelmesi ile birlikte darya salan vatandalar, eekleri adeta ölüme terk ediyorlar. Yaz mevsiminin bitmesi ile birlikte zorlu bir k darda geçirmeye hazrlanan ve babo dolaan eekler ilçe merkezi ve mahallelerde yürek burkuyor. Vatandalarn ikayetlerini deerlendiren Ergani Kaymakam Mesut çoban, lçe Tarm ve Hayvanclk ilçe Müdürlüü ile Belediyenin koordineli olarak bu konuda çalma yapmas talimatn verdi.

KAYMAKAM: BU VCDANSIZLIKTIR

Sokaklarda, çöp kutularnn banda ve karayollarnda görülen eeklere sahip çklmas gerektiini söyleyen Kaymakam çoban, yaplan yanlln önüne geçilmesi gerektiini vurgulad.

Eek sahiplerinin yaptnn vicdanszlk olduunu belirten çoban, Baz vatandalar, yaz mevsimi boyunca tüm ilerinde çaltrdklar eekleri k gelince srf yem vermemek ve masraf yapmamak için doaya salarak ölüme terk ediyor. K mevsimi boyunca hayvanlar doada yaam mücadelesi veriyor. Souktan, açlktan veya kurtlarn saldrsndan kurtulmay baarp yaza kadar yaayabilen eekler, sahipleri tarafndan tekrar bulunarak yaz mevsimi boyunca çaltrlyor. Dilsiz ve savunmasz bu hayvanlara yaplan uygulama gerçekten vicdanszlktr diye konutu.

KIIN TERK EDLYOR!

Vatandalar ise, lçede yaz mevsimi boyunca çaltrlan eek ve atlar gibi yük hayvanlarnn, masraftan kurtulmak adna k gelince doada kendi haline brakldn ifade ederek, Yaz mevsiminin bitmesi ile birlikte doaya salnan eekler, yaklak 3-4 ay boyunca açlk ve souk ile mücadele ediyor. Mevsim artlar sebebiyle yiyecek bulamayan yavrulardan bazlar telef olmaktan kurtulamyor. Bu konuda Kaymakam Sayn Mesut çobann balatt çalma taktire ayandr. Kendisine teekkür ediyoruz diye konutu.

Ana Sayfaya Git