Eşşeklerinize sahip çıkın ya

Kış mevsiminin gelmesi ile birlikte Ergani ilçe merkezinde başıboş dolaşan eşekler dikkat çekmeye başlarken, Kaymakam Çoban çağrı yaptı; "Eşşeklerinize sahip çıkın ya.."

Eşşeklerinize sahip çıkın ya

Ergani Kaymakamı Mesut Çoban, İlçe Tarım ve Hayvancılık ilçe Müdürlüğü ile Belediyenin koordineli olarak bu konuda çalışma yapması talimatını verdi.

Yaz mevsiminde çalıştırdıkları eşekleri kış mevsiminin gelmesi ile birlikte dışarıya salan vatandaşlar, eşekleri adeta ölüme terk ediyorlar. Yaz mevsiminin bitmesi ile birlikte zorlu bir kışı dışarıda geçirmeye hazırlanan ve başıboş dolaşan eşekler ilçe merkezi ve mahallelerde yürek burkuyor. Vatandaşların şikayetlerini değerlendiren Ergani Kaymakamı Mesut Çoban, İlçe Tarım ve Hayvancılık ilçe Müdürlüğü ile Belediyenin koordineli olarak bu konuda çalışma yapması talimatını verdi.

KAYMAKAM: “BU VİCDANSIZLIKTIR”

Sokaklarda, çöp kutularının başında ve karayollarında görülen eşeklere sahip çıkılması gerektiğini söyleyen Kaymakam Çoban, yapılan yanlışlığın önüne geçilmesi gerektiğini vurguladı.

Eşek sahiplerinin yaptığının vicdansızlık olduğunu belirten Çoban, “Bazı vatandaşlar, yaz mevsimi boyunca tüm işlerinde çalıştırdıkları eşekleri kış gelince sırf yem vermemek ve masraf yapmamak için doğaya salarak ölüme terk ediyor. Kış mevsimi boyunca hayvanlar doğada yaşam mücadelesi veriyor. Soğuktan, açlıktan veya kurtların saldırısından kurtulmayı başarıp yaza kadar yaşayabilen eşekler, sahipleri tarafından tekrar bulunarak yaz mevsimi boyunca çalıştırılıyor. Dilsiz ve savunmasız bu hayvanlara yapılan uygulama gerçekten vicdansızlıktır" diye konuştu.

KIŞIN TERK EDİLİYOR!

Vatandaşlar ise, İlçede yaz mevsimi boyunca çalıştırılan eşek ve atlar gibi yük hayvanlarının, masraftan kurtulmak adına kış gelince doğada kendi haline bırakıldığını ifade ederek, “Yaz mevsiminin bitmesi ile birlikte doğaya salınan eşekler, yaklaşık 3-4 ay boyunca açlık ve soğuk ile mücadele ediyor. Mevsim şartları sebebiyle yiyecek bulamayan yavrulardan bazıları telef olmaktan kurtulamıyor. Bu konuda Kaymakam Sayın Mesut Çoban’ın başlattığı çalışma taktire şayandır. Kendisine teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz