Evde kal Diyarbakır

Vali, Güzeloğlu, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında vatandaşlara görüntülü "evde kal" çağrısında bulundu.

Haberler 03.04.2020 - 00:23 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Güneydou illerinde Evde Kal çarlarna ekseriyetiyle uymaya balanrken, Diyarbakrda Mobil Park polisi devreye girdi.

l Valisi ve Büyükehir Belediye Bakan Vekili Hasan Basri Güzelolu, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamnda vatandalara görüntülü evde kal çarsnda bulundu. Diyarbakrdaki Mobil Park Polisi, tedbirler kapsamnda parkta oturup, gezenlere uyarda bulunuyor.

Hazrlanan videoda Güzelolu, koronavirüse kar en önemli ve etkili tedbirin sosyal izolasyona uymak, sosyal mesafeyi korumak ve zorunlu olmadkça evden çkmamak olduunu bildirdi.

Önümüzdeki çok önemli ve kritik 3 haftalk süreç içerisinde lütfen salnz, aileniz, sevdikleriniz, ilimiz, ülkemiz ve tüm milletimiz için bu çarya mutlaka uyalm. ifadesini kullanan Güzelolu, evden zorunlu olmadkça çklmamasn istedi.

GÜZELOLU çARISI

Güzelolu çarsnda, unlara yer verdi:

Ev içerisinde sosyal mesafeyi koruyarak hayatmz sürdürelim. 65 ya üstü büyüklerimizin, kronik hastal olan vatandalarmzn sokaa çkmas yasak. Bunlarn sokaa çkmamalar kadar korunmalar da gerekiyor. Lütfen küçük çocuklarmzn, özellikle gençlerimizi de sokaa ve darya brakmayalm. çünkü onlarn getirecei her virüs, evde sokaa çkmayan büyüklerimizin, çok deerli yaknlarmza hayati risk oluturabilir. Sokaa zorunlu olarak çkanlarn da sosyal mesafeye, kiisel hijyene uymalar ve ilan edilen bütün önlemlere uymalar da hayati derecede önemlidir. Siz lütfen evde kaln. Biz sizin için darda hayat kolaylatrmak için çalmaktayz.

MOBL PARK POLS

Koronavirüs ile mücadale kapsamnda lçe Emniyet müdürlükleri bünyesinde oluturulan, parklardaki asayii salamakla görevli Mobil Park Polisi, gün boyu devriye geziyor.

Ekipler, Büyükehir Belediyesi ve ilçe belediyelerine ait büyük parklarda asayii salyor, çileri Bakanlnca yaymlanan genelge kapsamnda 65 ya ve üstü vatandalar ile kronik rahatszl bulunduu için sokaa çkmalar kstlananlara yönelik denetim yapyor.

Polisler, karlatklar vatandalara koronavirüs salgnna ilikin bilgi vererek evlerine dönmeleri ikaznda bulunuyor.

Ekiplerin uyarda bulunduu çocuu ile gezintiye çkan Kadriye Susam, yapt açklamada, bir aya yakndr evde olduunu belirterek, Hava almak için çktk. dedi.

Susam, vatandalara uyarda bulunmak için görev yapan polis ekiplerine ilikin, Aslnda iyi oluyor. nsanlar çok geziyor. Biz de bugün o kural çinedik ama evde olsak daha iyi olur. ifadelerini kulland.

GÜNEYDOU EVDE M?

Gaziantep, anlurfa, Adyaman, Kilis, Kahramanmara ve Malatyada, Evde kal çarsna uyulmas ile 65 ya ve üstü kiilere sokaa çkma kstlamas getirilmesi sonucu normalde younluk görülen alanlar en sessiz günlerini yayor.

Gaziantepte kentin en turistik noktas olan Gaziantep Kalesi ve etraf bo kalrken, ilek caddelerde de sessizlik yaanyor.

anlurfada tarihi Balklgöl Yerlekesinde sessizlik hakim olurken, ehrin baz noktalarnda ise ksmen younluk gözlemlendi.

Diyarbakr, Batman, Bingöl, Elaz, Mardin, Siirt ve rnakta yeni tip koronavirüs tedbirleri kapsamnda Evde kal çarsna uyulmas ve 65 ya ile üstündekilere getirilen sokaa çkma kstlamas sonucu normalde younluun yaand kent meydanlarnn bo kald görüldü.

Evde Kal Türkiye çarsna büyük oranda uyulan bata Diyarbakr olmak üzere bölge illerinde polis ve jandarma ekipleri de sk sk araçlardan vatandalar evde kalmalar konusunda anonslarla uyaryor.

Bölge genelinde vatandalarn tedbirlere uymas, 65 ya ve üstü ile kronik rahatszl bulunan kiilere uygulanan sokaa çkma kstlamas sonucu ilek cadde, sokak, meydan ve parklarda sakinlik gözlendi.

ç ANADOLU BÖLGES

ç Anadolu Bölgesinde yaayanlar Evde Kal çarsna uydu. Konyada Türkiyenin en çok ziyaret edilen müzelerinden Mevlana Müzesinin bulunduu Mevlana Meydan, en sakin günlerini yayor.

Ünlü meydann yan sra Alaaddin Bulvar, Zafer Meydan, Kültür Park, Klçarslan ehir Meydan, Konya Büyükehir Belediye Stad çevresi ile Otogar ve Kule Kava da vatandalarn salgn tedbirleri kapsamnda evlerinden çkmamasyla sessizliini korumaya devam ediyor.

Aksarayda kent merkezi ve ilek güzergahlar bo kald, Ulu Cami ve çevresi ile Bankalar ve Kalealt Caddesi çevresinde de sakin bir gün yaanyor.

Karamanda Aktekke 15 Temmuz Demokrasi Meydannn yan sra smet Paa Caddesi, 1inci ve 2nci stasyon caddeleri sessizlie büründü.

Kayseride normal günlerde younluk yaanan Cumhuriyet Meydan, Millet Caddesi, Sivas Caddesi, nönü Bulvar ve Mimar Sinan Park gibi alanlar da ksmen bo kald.

Ana Sayfaya Git