EvdeKal Diyarbakır

Tüm dünyayı etkisi altına alan Coronavirus salgınına karşı her kesimden yapılan zorunlu olmaması halinde evden çıkılmamasına yönelik çağrılara bir destek de Diyarbakır basınından geldi.

Haberler 27.03.2020 - 09:34 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda çkan yerel gazeteler, korona virüs salgnna dikkat çekmek için tam sayfa evde kal Diyarbakr maneti ile okuyucular ile bulutu.

EVDEKAL DYARBAKIR çARISI

Tüm dünyay etkisi altna alan korona virüs salgnyla mücadelede, Türkiyedeki tüm kurum ve kurulular virüsten toplumun en az ekilde etkilenmesi için gerekli tedbirleri almaya devam ediyor. Bu kapsamda Diyarbakr gazeteleri bugüne kadar korona virüs salgnyla ilgili sürdürdüü sorumlu yayncln evde kal Diyarbakr ve evde kal Türkiye ortak çars ile sürdürdü. Diyarbakrda yaymlanan yerel gazeteler tam sayfa Kendimizi, sevdiklerimizi ve ülkemizi koruyalm, zorunlu olmadkça evlerimizdan çkmayalm mesaj verdi.

YEREL BASININ BRL

Basn lan Kurumu Diyarbakr ube Müdürü Osman Baemez, böylesine önemli günlerde basna büyük görevler dütüünü söyledi. Baemez, limizde u anda Valimiz Hasan Basri Güzelolunun liderliinde tam bir koordinasyon içerisinde korona virüs ile mücadele ediliyor. Bu süreçte alnan tedbirlerin kamuoyuna duyurulmas, halkn aydnlatlmas çok önemli. Sosyal medyada oluturulmaya çallan bilgi kirliliinden korunmann yolu resmi makamlarn açklamalarna kulak vermekten geçiyor. Basn lan Kurumu Genel Müdürümüz Rdvan Duran, hastaln görüldüü ilk günlerde korona virüs salgnyla ilgili yaplacak yaynlarda basnn saduyulu davranmas ve toplumsal duyarllk göstermesi çarsnda bulunmutu. Bu çarnn Diyarbakr gazetelerimizde örnek bir ekilde yansmasn görmekten mutluluk duyuyoruz dedi.

Baemez, benzer ekilde sorumluluk alannda bulunan Batman ve Mardindeki gazetelerin de ortak bir mesajla kamuoyunda farkndal artracak yaynlar yapacaklarna inandn ifade etti.

OKURLAR çARIYI TAKDR ETT

Buarada, Yerel gazetelerin tek azdan yaptklar ortak çar Diyarbakrllarn dikkatinden kaçmad. Yerel gazetelerin toplumun saln gözeterek ortak manet atmas okuyucularn takdirini toplad

Ana Sayfaya Git