Eylem talimatı aldım

Güvenlik güçlerince ikna edilerek Habur Sınır Kapısı'nda jandarmaya teslim olan bölücü terör örgütü PKK/PYD üyesi C.K., 'devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozma' suçundan tutuklandı. C.K., sorgusunda örgüt içinde “Dilşad” kod adlı Mehmet Süleymanoğlu'nun İstanbul'da bombalı saldırı yapması için talimat aldığını itiraf etti.

Haberler 19.03.2020 - 10:00 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Güvenlik kaynaklarna dayanan bilgilere göre, bölücü terör örgütü PKK/PYDnin Irakn kuzeyindeki örgüt kamplarnda yer alan C.K. adl terörist, çileri Bakanl tarafndan yürütülen ikna çalmalar sonucu 8 Martta rnaktaki Habur Snr Kapsndan jandarmaya teslim oldu. kna yoluyla teslim olan örgüt üyesi, güvenlik birimlerince sorgulandktan sonra çkarld mahkemece tutukland.

KOD ADI DLAD

Cumhuriyet Savclnca yürütülen soruturma dosyasna giren bilgilere göre polise teslim olan C.K., Dilad kod adl terörist Mehmet Süleymanolunun Kandilden ald bombal saldr talimat ile stanbulda geldiini itiraf etti.

kna yolu ile teslim olan örgüt üyesi C.K., kandrlarak PKKya katldn ve sonrasnda piman olduunu söyledi. Kendisi gibi onlarca kiinin örgütten kaçmak için frsat kolladn ifade eden C.K., eylem için Türkiyeye gönderilen PKK üyesi Mehmet Süleymanolunun u an stanbulda olduunu itiraf etti. fadesinde daha önceden örgüt kamplarnda birlikte faaliyet yürüttüü Dilad kod adl Mehmet Süleymanolunun 2014 ylnda Diyarbakrda bir polisin ehit edilmesi eylemine kartn anlatt. Dilad kod adl teröristin Sansasyonel bir eylem yapmas için stanbula gönderildiini itiraf eden C.K., ancak eylem talimat alan Mehmet Süleymanolunun bu eylem talimatn örgütten kaçmak için kabul ettiini belirttii örenildi.

Teslim olan örgüt üyesinin itiraflar dorultusunda harekete geçen stanbul Emniyet Müdürlüü görevlilerince örgüt mensubunun yakalanmas için geni kapsaml çalma balatld örenildi.

Ana Sayfaya Git