Eyleme devam!

Oğlu Engin (20) için oturma eylemine devam eden Kamile Küçükdağ, "Evladım gelmeden eylemime son vermeyeceğim" dedi.

Haberler 05.05.2020 - 00:10 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda, PKK tarafndan kaçrlan çocuklarnn bulunmasn isteyen 134 aile, HDP il binas önündeki oturma eylemini, koronavirüs salgn nedeniyle sosyal mesafe kuralna uyarak, 246inci günde de sürdürdü. Olu Engin (20) için oturma eylemine devam eden Kamile Küçükda, Evladm gelmeden eylemime son vermeyeceim dedi.

SESM DUYUYORSAN TESLM OL

Adanadan gelen ve 2014te ortaokul son snf örencisiyken, kaçrlan olu Engin için oturma eylemine katlan Kamile Küçükda, evladna teslim olmas için çarda bulundu. Küçükda, eylemlerine destek verilmesini talep ederek, 245 gündür eylemimize devam ediyoruz. HDPli milletvekilleri buradan geçiyor, neden gelip acmz paylamyor; bizim çocuklar için bir ey söylemiyor? Gidip içeride toplant yapyorlar. Onlarda vicdan olursa bu ramazan aynda bizim çocuklar getirirler. çocuklarmz götürüp, dada mahkum yapmlar, bizi de HDP kapsnn önünde mahkum etmiler. Artk dayanacak gücümüz kalmad. Bütün Türkiyenin desteini bekliyorum. Engin, sesimi duyuyorsan gel, teslim ol dedi.

VANDAN GELP EYLEME KATILDI

Vandan 5 yl önce 15 yanda daa kaçrlan olu Baran için oturma eylemi yapan anne Solmaz Övünç, 245 gündür eylemde olduunu söyledi.

HDPnin çocuklarn götürdüünü ve bu konuda kendilerine herhangi bir açklama yapmadn belirten Övünç, HDPlilerden gelip aclarn paylamalarn istedi.

Övünç, unlar kaydetti:

çocuklarmz kandrp, beyinlerini ykayp daa götürüyorlar. Bizim çocuklarmz getirsinler. Olum beni duyuyorsan gel devlete teslim ol. Senir kandryorlar. Oras senin yerin deil. Sana kefen giydirmek istemiyorum, damatlk giydirmek istiyorum. Sizin kaleminizi ve hayallerinizi çaldlar. Olum gözümden ya yerine kan damlyor. HDPnin önünde ölsem de kalkmayacam. Sebebi onlardr çocuumu getirsinler.

Diyarbakrn Sur ilçesinden 5 yl önce 15 yanda daa kaçrlan olu Özkan için eyleme katlan Süleyman Aydn ise günlerdir halkn çocuklarn çalan partinin önünde eylemde olduklarn söyledi.

ONLARDA BRAZ VCDAN VARSA

HDPlilerin 245 gündür kendilerini görmezlikten geldiini aktaran Aydn, Onlarda biraz vicdan olsayd buradaki Kürt ailelere sahip çkard. dedi.

Aydn, HDPlilere seslenerek, Gelin çocuklarmz PKKdan isteyin. Sizde vicdan varsa bize açklama yapn ve bize destek verin. 245 gündür buradayz, siz bir saat çocuklarnzdan haber almasanz dünyay ayaa kaldryorsunuz. 5 yldr çocuklarmzdan haber alamyoruz. Bu koronavirüs salgnn olduu dönemde bu ailelere bir ey olursa sorumlusu HDPdir. dedi.

ALENZ ÖLÜME MAHKUM EDYORLAR

Oluna çarda bulunan Aydn, unlar söyledi:

Olum beni duyuyorsan gel devletine teslim ol. Bunlardan bize hayr gelmez. Oras iyi bir yer olsayd kendi çocuklarn gönderirlerdi. Sizi dalarda, burada da ailenizi ölüme mahkum ediyorlar. Devlet bize sahip çkmasayd, PKK imdi burada çoktan katliam yapmt. Cumhurbakanmz ve çileri Bakanmza çok teekkür ediyoruz. nallah çocuklarmzdan hayrl bir haber alrz ve evlerimize döneriz.

Ana Sayfaya Git