Ezan bülbülleri kalpleri coşturdu

"Ezanı Güzel Okuma Yarışması" Türkiye finalinde dereceye girenler, duygu ve sevinçlerini paylaştılar.

Haberler 16.09.2018 - 11:02 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ezan Güzel Okuma Yarmas Türkiye finali, evliyalar diyar 7 bin yllk kadim kent Bitliste yapld. 868 yllk tarihi Ulu Camiinde yaplan yarmaya 10 bölgeden birinciler katld. Bitlislilerin youn ilgi gösterdii yarmada, farkl makamlarda okunan ezanlar mest etti. Yarmann sonunda Türkiyede dereceye girenler, duygu ve sevinçlerini paylatlar.

Ezan Güzel Okuma Yarmas Türkiye birincisi olan stanbuldan Saffet çal, bu güzel organizasyondan dolay Diyanet leri Bakanlna; misafirperverliinden dolay Bitlis l Müftülüüne teekkür ederek, yaad duygunun anlatlmaz olduunu, ancak yaanarak anlalabileceini belirtti.

Bilal-i Habei gibi ezan ile insanlar namaza davet etmenin farkl bir duygu olduunu dile getiren çal, çok mutluyum ve heyecanlym. Namaza davet nitelii tayan ezan güzel okumak için elimizden gayreti sarf ediyoruz. Allah rzas için olunca tad baka oluyor. Programn organizasyonunda emei geçen her kese teekkür ediyorum. dedi.

lk ezan okuyan Bilal-i Habei örnek almak, onun gibi okuyabilmek hepimizin arzu ve isteidir

Yozgattan katlarak Türkiye ikincisi olan Resul Tekin ise duygularn öyle paylat: Tabi yarmaya gelmeden önce eimin, ailemin, Yozgat l Müftülüünün bana vermi olduklar desteklerden dolay kendilerine teekkür ediyorum. Yarmada emei geçen Diyanet leri Bakanlmzn, Bitlis l Müftülüünün katklarndan, bizlere göstermi olduklar ilgiden dolay kedilerine de çok teekkür ediyorum. Elhemdullillah Türkiye ikincisi olduk. Özellikle birinci olan arkadamz tebrik ediyorum. Rabbim nice yarmalarda derece almay nasip etsin inallah. lk ezan okuyan Bilal-i Habei örnek almak, onun gibi okuyabilmek hepimizin arzu ve isteidir. Ezanlar okurken cemaatte daha etkili olabilmek, bir cemaat dahi camimize getirebiliyorsak, ne mutlu bizlere? Rabbim Bilal-i Habei gibi biz müezzin ve imamlarn seslerini daha gür çkarsn. Seslerini daha uzaklara, daha çok cemaatimize ulatrsn inallah.

Ezan, namaza davet etmekle birlikte, insanlar imana davet etmektir

Kahramanmaratan katlarak Türkiye üçüncüsü olan Abdurrahim Yac, Kahramanmara l Müftülüüne, eine, ailesine, arkada ve dostlarna desteklerinden dolay teekkür ederek, ezann sadece namaza çar olmadn ayn zamanda imana da bir çar olduunu söyledi.

Yac, Misafirperverliinden dolay Bitlis l Müftülüüne teekkür ediyorum. Ezan, sadece insanlar Allahn davetine, namaza davet deildir; bilakis bununla beraber insanlar imana davet etmektir. Ezan okurken tabi insann içindeki o duygu önemlidir. çinde bulunduu psikolojik ve ruhi hali önemlidir. Camilerimizde ezanlarmz icra ederken tabi ki heyecan biraz daha azdr. Burada bir yarma düzenlendi. Bu yarmann ad bile bizi heyecanlandrmaya yetiyor. Elbette ezan okuduumuzda Asr Sadette gidiyoruz. Peygamber Efendimizin izniyle Kbenin üzerinde ezan okuyan Bilal-i Habei gibi okumaya çalmak, o duygular yaamak çok güzeldir. Bunu akla yaptnz zaman hem kendiniz etkileniyorsunuz, hem de sizi dinleyen insanlar etkileniyor. airin dedii gibi Bu ezanlar ki ahadetleri dinin temeli, ebedi yurdumun üstünde benim inlemeli. Rabbim ezanlarmz dindirtmesin. diye konutu.

Ana Sayfaya Git