Faciadan dönüldü

Dolu ve yağış Diyarbakır'da yaşamı felç ederken, Sümer cami'nin minaresine yıldırım isabet etti. Minarenin bir bölümü yıkılırken, olayda şans eseri ölen ve yaralanan olmadı.

Haberler 05.06.2018 - 09:31 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda iddetli dolu ve yamur hayat olumsuz etkiledi. Yaa hazrlksz yakalananlar, dükkanlara ve binalarn saçak altlarna koup, beklemek zorunda kald. stasyon Meydannda bulunan Sümer Caminin minaresinin bir bölümü yldrm isabet etmesi sonucu ykld. Olayda yaralanan olmazken, minarenin geri kalan ksmnn yklmas olaslna karn bölgeye güvenlik eridi çekildi.

SABAH YAMUR VE DOLU

Dün sabah saatlerinde güneli bir havann etkili olduu Diyarbakrda, saat.11.00 sralarnda iddetli yamur balad. Ksa sürede iddetini artran yamur ve dolu, ehirde hayat felç etti. iddetli ya nedeniyle kentte yer yer trafik skklklar yaanrken, baz caddelerde su taknlar oldu.

YAAMI OLUMSUZ ETKLED

Yaa darda yakalananlar, uzun süre binalarn saçak altlarnda beklemek zorunda kalrken, baz vatandalar da iddetli ya altnda yürümeyi tercih etti. Yaklak yarm saat boyunca gök gürültülü ve saanak ekilde devam eden yamur ve dolu ya, bir süre sonra etkisini yitirmeye balad.

YILDIRIM MNAREYE SABET ETT

Buarada, Yeniehir ilçesi, stasyon Meydannda bulunan Sümer Caminin minarelerinden birine, dün akam saatlerinde yldrm isabet etti. Yldrmn iddetiyle yklan minarenin parçalar caddeye savrulurken, iftar saati solmas nedeniyle camide ve çevrede kimseninin bulunmamas olas bir yaralanmay önledi.

MNAREDE BÜYÜK HASAR OLUTU

Olay sonras çok sayda itfaye ve salk ekibi bölgeye sevk edildi. Polis ekipleri cami ve çevresinde inceleme yapt. Minarenin geri kalan ksmnn yklmas olaslna karn bölgeye güvenlik eridi çekilirken, iftar saati olduu için Camide kimsenin bulunmad örenildi.

ADIYAMANDA YILDIRIM CAN ALTI

Adyamannn merkeze bal Knk köyünde hayvan otlatan Muhammed Cihan Akba (24) ile kardei Davut Akban (22) bulunduu alana yldrm dütü. Yldrmn isabet ettii kardeler, durumun bildirilmesi üzerine olay yerine gelen 112 Acil Servis ekiplerince Adyaman Üniversitesi Eitim ve Aratrma Hastanesine kaldrld.

Yarallardan Muhammed Cihan Akba, burada yaplan bütün müdahaleye ramen kurtarlamad. Davut Akban tedavisi sürdürülüyor.

Ana Sayfaya Git