Faciadan dönüldü

Dolu ve yağış Diyarbakır'da yaşamı felç ederken, Sümer cami'nin minaresine yıldırım isabet etti. Minarenin bir bölümü yıkılırken, olayda şans eseri ölen ve yaralanan olmadı.

Faciadan dönüldü

Diyarbakır'da şiddetli dolu ve yağmur hayatı olumsuz etkiledi. Yağışa hazırlıksız yakalananlar, dükkanlara ve binaların saçak altlarına koşup, beklemek zorunda kaldı.  İstasyon Meydanı'nda bulunan Sümer Cami'nin minaresinin bir bölümü yıldırım isabet etmesi sonucu yıkıldı. Olayda yaralanan olmazken, minarenin geri kalan kısmının yıkılması olasılığına karşın bölgeye güvenlik şeridi çekildi.

SABAH YAĞMUR VE DOLU

Dün sabah saatlerinde güneşli bir havanın etkili olduğu Diyarbakır'da, saat.11.00 sıralarında şiddetli yağmur başladı. Kısa sürede şiddetini artıran yağmur ve dolu, şehirde hayatı felç etti. Şiddetli yağış nedeniyle kentte yer yer trafik sıkışıklıkları yaşanırken, bazı caddelerde su taşkınları oldu.

YAŞAMI OLUMSUZ ETKİLEDİ

Yağışa dışarıda yakalananlar, uzun süre binaların saçak altlarında beklemek zorunda kalırken, bazı vatandaşlar da şiddetli yağış altında yürümeyi tercih etti. Yaklaşık yarım saat boyunca gök gürültülü ve sağanak şekilde devam eden yağmur ve dolu yağışı, bir süre sonra etkisini yitirmeye başladı.

YILDIRIM MİNAREYE İSABET ETTİ

Buarada, Yenişehir ilçesi, İstasyon Meydanı'nda bulunan Sümer Cami'nin minarelerinden birine, dün akşam saatlerinde yıldırım isabet etti. Yıldırımın şiddetiyle yıkılan minarenin parçaları caddeye savrulurken, iftar saati solması nedeniyle camide ve çevrede kimseninin bulunmaması olası bir yaralanmayı önledi.

MİNAREDE BÜYÜK HASAR OLUŞTU

Olay sonrası çok sayıda itfaye ve sağlık ekibi bölgeye sevk edildi. Polis ekipleri cami ve çevresinde inceleme yaptı. Minarenin geri kalan kısmının yıkılması olasılığına karşın bölgeye güvenlik şeridi çekilirken, iftar saati olduğu için Cami'de kimsenin bulunmadığı öğrenildi.

ADIYAMAN'DA YILDIRIM CAN ALTI

Adıyaman'nın merkeze bağlı Kınık köyünde hayvan otlatan Muhammed Cihan Akbaş (24) ile kardeşi Davut Akbaş'ın (22) bulunduğu alana yıldırım düştü. Yıldırımın isabet ettiği kardeşler, durumun bildirilmesi üzerine olay yerine gelen 112 Acil Servis ekiplerince Adıyaman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı.

Yaralılardan Muhammed Cihan Akbaş, burada yapılan bütün müdahaleye rağmen kurtarılamadı. Davut Akbaş'ın tedavisi sürdürülüyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz