CAN KAYBI 425 OLDU

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, son 24 saatte 69 kişinin daha korona virüsü nedeniyle öldüğünü söyledi. Sağlık Bakanı, bir bilim kurulu üyesinin korona virüsü testinin pozitif çıktığını da belirtti. Fahrettin Koca, “Şehirler arası hareketliliği daha fazla kısıtlayıcı tedbirlere ihtiyaç var. Başta İstanbul olmak üzere sokak hareketliliği beklenen düzeye inmedi” dedi. Koca, bir soru üzerine, infaz düzenlemesi kapsamında cezaevinden tahliye edileceklere yönelik gerekli planlamanın yapıldığını bildirdi.

Haberler 04.04.2020 - 00:45 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Salk Bakan Fahrettin Koca, Bilim Kurulu toplantsnn ardndan korona virüsü salgnndaki son duruma ilikin açklama yapt. Genç nüfusun hareketlilii en zayf noktalarmzdan biri diyen Koca, Bilim kurulumuz salgnn riskle seyrettii yerlerde daha sk tedbirler alnmas için kararlar ald ifadesini kulland.

VAKA SAYISI 20 BN 921E ULATI

Salk Bakan Koca, son 24 saatte korona virüsü nedeniyle 69 kiinin daha öldüünü açklad. Son rakamla birlikte Türkiyede virüs nedeniyle can kayb 425e yükseldi. Salk Bakan, yine son 24 saatte 2 bin 786 yeni vaka tespit edildiini belirtti. Toplam vaka says 20 bin 921e ulat. Bakann duyurduu rakamlara göre, stanbulda 12 bin 231, zmirde 1105, Ankarada 860, Konyada 601, Kocaelide 500 vaka var. 56 ilde virüs nedeniyle vefat yaand.

SOKAK HAREKETLL BEKLENEN DÜZEYDE DEL

Fahrettin Koca, ehirler aras hareketlilii daha fazla kstlayc tedbirlere ihtiyaç var. Bata stanbul olmak üzere sokak hareketlilii beklenen düzeye inmedi dedi. Ölenlerin yüzde 78,7sini 60 ya üstü kiilerin oluturduunu söyleyen koca, 50 ya üzerindeki vefat saysnn giderek daha artm olduunu ve özellikle erkek orannn kadnlara göre yüksek olduunu gördük dedi. Bakan Koca, hayatn kaybeden salk çalanlar için Benim de gönlümden ehit olarak geçmeleri yatar. Önümüzdeki günlerde gündeme gelebilecek bir konu ifadelerini kulland.

Salk Bakan, bir bilim kurulu üyesinin korona virüsü testinin pozitif çktn kaydetti. Fahrettin Koca, bir soru üzerine, infaz düzenlemesi kapsamnda cezaevinden tahliye edileceklere yönelik gerekli planlamann yapldn bildirdi.

Ana Sayfaya Git