Farisoğulları tahliye edildi

Milletvekilliği düşürülerek tutuklanan HDP'li Musa Farisoğulları tahliye edildi.

Haberler 19.03.2022 - 01:44 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIR(SÖZ)-Kamuoyunda KCK Ana Davas olarak bilinen yarglamada verilen 9 yllk hapis cezasnn Yargtay tarafndan onanmasnn ardndan vekillii düürülerek tutuklanan HDP Diyarbakr eski milletvekili Musa Farisoullar cezaevinden tahliye oldu.

154 kii hakknda Diyarbakr 2. Ar Ceza Mahkemesinde 18 Ekim 2010da balayan dava yaklak 7 ylda tamamland. 111 siyasetçi hakknda farkl oranlarda hapis cezalarnn verildii davadan 43 isim hakknda ise beraat karar verilmiti. Yerel mahkemenin kararna itiraz eden 139 ismin bavurusunu inceleyen Gaziantep Bölge Adliye Mahkemesi 4. Ceza Dairesi, bunlardan 89u hakknda verilen mahkmiyeti onamt.

Bu isimler arasnda bulunan HDPnin Diyarbakr Milletvekili Farisolullar ile Hakkari Milletvekili Leyla Güvenin cezalar Yargtay 16. Ceza Dairesi tarafndan 24 Eylül 2019da onand. Dokunulmazlk fezlekeleri Meclise birlikte getirilen Farisolullar ve Güven ile CHP stanbul Milletvekili Enis Berberolunun milletvekillikleri 4 Haziran 2020de düürüldü. Her üç isim daha sonra gözaltna alnp tutukland.

KURUL, TAHLYE YOLUNU KAPATTI

Diyarbakr D Tipi Kapal Cezaevine konulan Farisolunun avukatlar, daha önce 5 yla yakn süre cezaevinde kalp, son 21 aydr tutuklu olan müvekkillerinin infaznn tamamlanmasna 1 yldan az bir zaman kalmas üzerine denetimli serbestlikten yararlanmas için yakn zaman önce savcla bavurdu. Bu bavuru akabinde Cezaevi Gözlem Kurulu, hazrlad raporla Farisolunun tahliye yolunu kapatt.

YEN RAPOR HAZIRLANDI

Avukatlar buna kar nfaz Hakimliine itirazda bulundu. Hakimliin raporun yeniden gözden geçilmesi yönündeki kararnn ardndan Kurul tarafndan hazrlanan yeni raporla denetimli serbestlikten yararlanabilen Farisolu tutuklu bulunduu cezaevinde akam saatlerinde tahliye edildi.

CEZAEV KAPISINDA KARILADILAR

Farisoullarn cezaevi kaps önünde ailesi ve yaknlar ile birlikte HDP Batman Milletvekili Necdet pekyüz, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) E Genel Bakanlar Saliha Aydeniz ve Keskin Bayndr, HDP Diyarbakr l Ebakanlar Zeyyat Ceylan ve Gülistan Atasoy ile partililer karlad.

Ana Sayfaya Git