Farisoğulları'nın duruşması ertelendi

Dokunulmazlığı kaldırılarak milletvekilliği düşürülen HDP Milletvekili Musa Farisoğulları Diyarbakır’da yargılandı.

Haberler 09.06.2022 - 00:47 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Dokunulmazl kaldrlarak milletvekillii düürülen HDP Milletvekili Musa Farisoullarnn örgüt üyesi olmak iddiasyla yargland davann durumas Diyarbakr 10uncu Ar Ceza Mahkemesinde görüldü. Durumaya, Farisoullar katlmazken avukatlarhazr bulundu.

Avukatlarn önceki celsede Farisoullarna suçlama konusu yaplan konumalarn kürsü dokunulmazl kapsamnda olduunu ve Meclisten talep ettikleri konumalar ve soru önergelerinin mahkemeye gönderildii görüldü. Mahkeme heyeti, gelen belgeleri okuyarak, dosyaya koydu.

Durumada savunma yapan Farisoullarnn avukat, gizli tank beyanlar dorultusunda suçlama konusu yaplan eylemlerden müvekkilinin daha önce beraat ettiini belirterek, yarglamann mükerrer olacan öne sürdü. Yarglamann durdurulmas talebine ilikin mahkemenin önceki celsede ara kararla verdii ret kararndan dönülmesini isteyen avukat, gizli tann da avukat ve sank huzurunda dinlenmesini talep etti. Eren, müvekkili hakkndaki adli tedbir kontrolü kararnn kaldrlmasn ve beraatn talep etti.

ddia makamn da dosyadaki eksik hususlarn giderilmesi yönünde görü bildirdi.

Mahkeme, adli tedbir kontrolü kaldrlmas ve gizli tann avukatlar ve sank huzurunda dinlenmesi talebini reddederek, durumay, 2 Kasma erteledi.

Ana Sayfaya Git