Farisoğulları'nın duruşması ertelendi

Dokunulmazlığı kaldırılarak milletvekilliği düşürülen HDP Milletvekili Musa Farisoğulları Diyarbakır’da yargılandı.

Farisoğulları'nın duruşması ertelendi

Dokunulmazlığı kaldırılarak milletvekilliği düşürülen HDP Milletvekili Musa Farisoğulları'nın "örgüt üyesi olmak" iddiasıyla yargılandığı davanın duruşması Diyarbakır 10'uncu Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Duruşmaya, Farisoğulları katılmazken avukatlarıhazır bulundu. 

Avukatların önceki celsede Farisoğulları’na suçlama konusu yapılan konuşmaların kürsü dokunulmazlığı kapsamında olduğunu ve Meclis'ten talep ettikleri konuşmalar ve soru önergelerinin mahkemeye gönderildiği görüldü. Mahkeme heyeti, gelen belgeleri okuyarak, dosyaya koydu. 

Duruşmada savunma yapan Farisoğulları'nın avukatı, gizli tanık beyanları doğrultusunda suçlama konusu yapılan eylemlerden müvekkilinin daha önce beraat ettiğini belirterek, yargılamanın mükerrer olacağını öne sürdü. Yargılamanın durdurulması talebine ilişkin mahkemenin önceki celsede ara kararla verdiği ret kararından dönülmesini isteyen avukat, gizli tanığın da avukat ve sanık huzurunda dinlenmesini talep etti. Eren, müvekkili hakkındaki adli tedbir kontrolü kararının kaldırılmasını ve beraatını talep etti. 

İddia makamını da dosyadaki eksik hususların giderilmesi yönünde görüş bildirdi. 

Mahkeme, adli tedbir kontrolü kaldırılması ve gizli tanığın avukatlar ve sanık huzurunda dinlenmesi talebini reddederek, duruşmayı, 2 Kasım'a erteledi. 

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler