FETÖ'de 30 milyon dolarlık kanlı kavga!

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) elebaşı Fetullah Gülen'in kara kutusu Cevdet Türkyolu'nun "30 milyon dolar mal varlığına sahip olduğundan" şikayet edilen bir mektup nedeniyle "molla" lakaplı Osman Şimşek'i darbedip Pensilvanya'daki çiftlikten atması, örgüt içinde krize dönüştü. En yakınındaki iki ismin "30 milyon dolarlık mal varlığı" mektubu yüzünden kavga etmesi konusunda örgüt elebaşı Gülen'in sessiz kalması dikkatlerden kaçmadı. Örgüt içindeki Türkyolu-Şimşek kavgası krize dönüşürken, örgüt tabanından pek çok kişi olayın örtbas edilmeye çalışılmasına tepki gösterdi.

Haberler 17.03.2021 - 09:18 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

FETÖ eleba Gülenin yllardr yanndan ayrmad sr küpü Türkyolunun, Gülenin sosyal medya sorumluluunu üstlenen mollas imeki, bir mektup yüzünden darbetmesi ve imekin 14 Martta Twitterda konuyla ilgili 3 sayfalk bir açklama yaymlayarak olay dorulamas örgüt tabann ikiye böldü.

Türkyolu ile imek arasndaki krizi ksa süre önce gündeme tayan isim eski Zaman gazetesi çalan firari Ahmet Dönmez oldu.

Dönmez, 10 Marttaki yazsnda, 45 yldr yannda yer ald Gülenin yeeniyle de evli olan Türkyolunun, uzun yllardr Gülenin konuma içeriklerinin yaymland herkul.org sitesinin yöneticiliini yapan imeki, 30 milyon dolar aan mal varlndan ikayetçi olunan ve örgüt içinden yazlan mektuptan sorumlu tuttuu, bu nedenle imeki yumruklayarak darbettii iddiasn paylat.

Yazda, Gülenin konunun aratrlmas için 3 kiilik bir heyet oluturduu fakat heyette bulunan ve Türkyolunun mal varln elde etmesinde ona birçok kapy açan FETÖnün önemli isimlerinden Mustafa Özcann etkisiyle heyetin Türkyolunu aklad, ardndan Türkyolunun imeki münafklk yapmakla suçlayarak kamptan kovduu yönünde detaylara yer verildi.

Dönmez, Türkyolunun paraya olan zaafndan bahsederek Ayrca borsadan büyük paralar kazand da herkesçe bilinen srlar arasnda sadece Bank Asyadan 15 milyon lirann üzerinde A kalite hisse senedinin olduu öne sürülüyor. Cevdet Türkyolunun konumuna ramen bu kadar parayla içli dl olmas hep tepki çekti. ifadelerini kulland.

MEKTUP LE LGL YEN DETAYLAR ORTAYA çIKTI

Mektup krizine ilikin bir video da paylaan Dönmez, örgütün baz ülke yöneticilerinin, Türkyolunun cemaat parasyla servet sahibi olduunu ve yardm paralarnn nerede kullanld konusundaki üphelerini elebana aktarmaya karar verdiklerini anlatt.

Buna göre FETÖnün 10 ayr ülke temsilcisi tarafndan gönderildii belirtilen mektup, Gülene mutlaka iletilmesi notuyla imeke ulatrld.

imekin bu mektubu önce, örgüt içinde Ali Heyet diye bilinen üst istiare kuruluna sunduu, orada oy birliiyle konunun Gülene iletilmesi kararnn alnd ancak heyet içinde yer alan bir dier FETÖ firarisi Özcann, karar Türkyoluna duyurunca plann bozulduu bildirildi.

Ayrca Türkyolu ile kimsenin bilmedii derin ilikileri olduu dile getirilen Özcann, örgüt içinde istemedikleri gelimeleri ve problemlerin Gülene aktarlmasn engelledii ve böylece örgütü kendi kurduklar ekiple kontrol altnda tuttuuna deinildi.

MEK MEKTUBU VE OLAYI DORULADI

Dönmezin yazsnn örgüt tabannda youn etkileim almas üzerine Twitter hesabndan bir açklama yapan eleba Gülenin en yaknlarndan imek, mektup olayn ve Türkyolu ile aralarndaki anlamazlklar detaylarna girmeden dorulad.

Türkyolunun mektup yüzünden darbettii imek, 3 sayfalk açklamasnda, Sorulara cevap vermesi gerekenin ben olduumu düünmüyorum. ifadesini kullanarak içeriine girmedii mektubu srarl uralar sonunda bizzat Gülene okuduunu, sonrasnda Türkyolu ile aralarnda bir ksm kamuoyuna yansyan tatsz hadiselerin vuku bulduunu dile getirdi.

Fakat sona ermeyen kavgalarmzdan dolay oraya gidemez oldum. ifadesini kullanan imek, daha sonra önce Amazon üzerinden kitap sattn, sonra da bir hastanede imam ve ruhani rehber olarak çalmaya baladn aktard.

Hem örgüt üyelerinin sosyal medyadaki ifalarndan hem de imekin bizzat yapt açklamadan yola çkarak hakkndaki iddialarn doru olduu anlalan Türkyolu ise tepkilere yant vermedi.

En yaknndaki iki ismin 30 milyon dolarlk mal varlndan ikayetçi olunan bu mektup yüzünden kavga etmesi konusunda örgüt eleba Gülenin sessiz kalmas da dikkatlerden kaçmad.

FETÖNÜN ÖNEML SMLERNDEN ÖRGÜTE LK DEFA AçIK ELETR

FETÖnün Pensilvanyadaki çiftliinde onlarca kiinin ahit olduu belirtilen olayla ilgili örgütte sevilen ve sayg duyulan imekin Türkyolu tarafndan darbedilmesine önce inanmayan tabandan, imekin hadiseyi dorulan 3 sayfalk açklamasndan sonra sesler yükselmeye balad.

1997-2008 arasnda FETÖnün Gazeteciler ve Yazarlar Birlii isimli kuruluunun yöneticiliini üstlenen ve en son srail imamlna atand örenilen Harun Tokak, imekin kavgay dorulayan açklamasn Twitter adresinden paylarken, Susmak sadece sorular çoaltyor. Muhataplar cevap hakkn niye kullanmazlar anlamyorum. ifadelerine yer verdi.

Yaklak 1000 civarnda örgüt üyesinin kalp emojisiyle beendii ve 600den fazla kiinin geri paylamda bulunduu Tokakn açklamasnn altnda, muhataplarn suskunluunu bozmas, Türkyolu hakknda ikayet mektubu yazan 10 kiinin mektuplarna sahip çkmas gerektiine dair yorumlar yapld.

Yorumlarda, örgüt eleba Gülenin, bütün yanllarna ve yolsuzluklarna ramen Türkyolunu yllardr yannda tutmas tenkit edildi; örgütün, öretmenler gibi alt kademelerindeki üyelerinin, en ufak bir itiraz üzerine dünyann en ücra köesine sürgün gibi tayin edilmesi ve belirli kiilerin kayrlmas gibi hakszlklara dikkat çekildi.

FETÖ ÜYELERNDEN SUSMA PAYLAIMI

FETÖ ile iltisakl akademisyen smail Sezgin de olay ile ilgili Twitter adresinde Susma balyla etiket açt. Örgüt içinde effafln olmasn talep eden birçok örgüt üyesi açlan etikete paylamlaryla destek verdi.

Paylamna, Hakszlk karsnda asla #SUSMA ifadesini kullanan Sezgin, Osman imek ile ilgili yaymlad bir Youtube videosunda da örgüt adna özeletiri yaparak cemaatin bakalarndan bekledii hak arayn kendi içinde baarp baaramayaca konusunun önemine deindi.

Sezgin, Bu mektup hadisesi Fetullah Gülene kendi cemaatinden bilgi edinme konusunda da çeitli bilgilerin önünün efektif bir ekilde kesildii, dahas cemaate yönetim açsndan ciddi bir zaafa, belki ihanete, hyanete delalet edebilen bir meseledir diye düünüyorum. ifadesini kulland.

Daha önce Türkiyede 4 ayr ehirdeki 39 gayrimenkulü bulunduuna dair ayrca resmi ii olmad halde ABDde yaad lüks hayat, FETÖ çiftlii civarnda sahip olduu evler ve ticari yatrmlar nasl edindii konusundaki sorular cevapsz brakan Türkyolunun, hakknda bizzat örgütün ülke imamlarndan oluan 10 kiilik bir grubun dillendirdii 30 milyon dolarlk servet sorular karsnda bir açklama yapp yapmayaca merak konusu.

ABDnin Pensilvanya ve Florida eyaletlerinde ailesi üzerine kaytl 7 konut bulunan Türkyolunun, himmet paralarndan kiisel servet edindii, bu durumun örgüt içinde rahatszlk yaratt daha önce de gündeme gelmiti.

Gülenin kendisini öldürmeye çaltn iddia ederek 2000li yllarn banda örgütle ban kesen ve televizyon programlarnda birçok defa örgütün yasa d faaliyetlerini dile getiren gazeteci Nurettin Veren de Türkyolu için, 12 yandan beri Gülenin yanndan ayrlmaz. En mahrem eylerine bile o bakar. Gülenin emri kadar geçerli emirleri vardr. Fetullahtan sonra en karanlk adam m diyeyim ikinci adam m diyeyim, öyle birisidir. ifadelerini kullanmt.

Türkyolu hakknda, silahl terör örgütü yöneticilii ve anayasal düzeni ihlale teebbüs bata olmak üzere birçok suçtan yakalama karar bulunuyor.

çileri Bakanlnn terörden arananlar listesinde 10 milyon lira ödülle krmz kategoride yer alan ve örgüt içinde Uzun Cevdet olarak bilinen Türkyolu, Gülenin Mebruke isimli yeeniyle evli.

1974te zmir Bozyakadaki örenci yurdunda Gülen ile tanan Türkyolu, 9 Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun olduktan sonra örgütün çekirdek kadrosunda yer ald.

ABDde kamuya açk internet tarama sitelerinde yer alan gayrimenkul bilgilerine göre, Pensilvanya ve Florida eyaletlerinde Türkyolu ailesi üzerine kaytl toplam 7 konut bulunuyor. Bunlardan 4ü Türkyolu ve ei üzerine kaytl iken, kz Büra Türkyolunun mülkiyetinde 2, olu Esat Türkyolunun mülkiyetinde de bir ev kaytl bulunuyor.

Türkyolunun olu Esat Türkyolunun Pensilvanyada Ferrari marka arabasyla poz verdii bir fotoraf sosyal medyada paylalmt.

Ana Sayfaya Git