FETÖ'den 11 yıl ceza!

Şanlıurfa'da FETÖ/PDY soruşturması kapsamında yargılanan eski ŞUTSO başkanı Eyüp Sabri Ertekin'e 11 yıl 10 ay 15 gün hapis cezası verildi.

Haberler 06.03.2019 - 11:17 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

ANLIURFA - anlurfada Fetullahç Terör Örgütü/Paralel Devlet Yaplanmasna (FETÖ/PDY) yönelik davada yarglanan eski anlurfa Ticaret ve Sanayi Odas (UTSO) Bakan Eyüp Sabri Ertekine 11 yl 10 ay 15 gün hapis cezas verildi.

anlurfa 5. Ar Ceza Mahkemesinde görülen karar durumasna, tutuklu sank Eyüp Sabri Ertekin ile avukat ve yaknlar katld. Ertekin, savunmasnda örgütle herhangi bir ba bulunmadn öne sürerek suçsuz olduunu iddia etti. Üzerine atl suçlar kabul etmeyen Ertekin, Örgütle ilikim yoktur. Bana verilen yetkiler çerçevesinde görevimi yapmaya çaltm. Suçsuzum, vicdanm rahat. dedi.

Savc, esas hakkndaki mütalaasnda sann KHK ile kapatlan örgüte ait kurulularda bakan olarak görev aldnn ayrca örgüt içerisinde kentte yönetici konumunda olduunun gerek deliller gerekse tank ifadeleriyle kesinletiini belirtti. Ertekinin basn ve sosyal medya araclyla da örgütü destekleyici açklamalarda bulunduu aktaran savc, sann örgüt hesabna aktif ve youn bir ekilde para aktarm yaptnn belirlendiini kaydetti.

- Ba emeyeceiz paylam yapmlar

Aralarnda Ertekinin de bulunduu baz örgüt üyelerinin ortak kulland sosyal medya hesabndan sürekli Ba emeyeceiz eklinde devlet aleyhinde paylamlar yapldna dikkati çeken savc, sann ehirde örgüt adna toplantlar yaparak kararlar aldn aktard.

Savc, tüm deliller nda sann örgüt tarafndan UTSO bakanlna getirildiinin de anlaldna iaret ederek atl suçlardan cezalandrlmasn talep etti.

Mahkeme heyeti, sank Ertekine silahl terör örgütüne üye olma suçundan 11 yl 10 ay 15 gün hapis cezas vererek tutukluluunun devamna hükmetti.

Ana Sayfaya Git