FETÖ'nün "şantaj arşivi"

Terör örgütünün, Türk Silahlı Kuvvetlerinde kendisinden olmayanları sindirmek için kullandığı gizli çekimlerden oluşan şantaj görüntülerinin yer aldığı arşiv, Genelkurmay çatı davasının sanıklarının evlerinde ve iş yerlerinde bulundu

Haberler 25.03.2018 - 10:13 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Fetullahç Terör Örgütünün (FETÖ), Türk Silahl Kuvvetlerinde (TSK) kendisinden olmayanlar sindirmek için kulland gizli çekimlerden oluan antaj görüntülerinin yer ald ariv, Genelkurmay çat davasnn sanklarnn ev ve i yerlerinde bulundu.

Telefon, bilgisayar, CD ve tanabilir bellekleri inceleyen adli biliim uzmanlar, soruturma konusuyla ilgili bilgileri, davann görüldüü Ankara 17. Ar Ceza Mahkemesine gönderdi.

Uluslararas adli biliim standartlarna uygun tekniklerle incelenen materyallerde, FETÖye ait çok sayda doküman, fileme belgeleri, darbe giriimine yönelik içerikler ile örgüt eleba Fetullah Gülenin talimatlarna ulald.

Bunlarn arasnda örgütün, Türk Silahl Kuvvetlerinde önemli konumdaki general ve subaylara ait olduu belirlenen gizli çekim yöntemiyle elde ettii özel görüntü ve ses kaytlar da yer ald.

Adli biliim uzmanlarnn tespitine göre örgüt, kendisinden olmayan ve bu yapdaki kiilere kar isimlere antaj yapmak için bu görüntü ve ses kaytlarn kulland.

Bu ekilde komuta kademesine kendi mensuplarn yerletirmek isteyen FETÖnün, baz TSK mensuplarnn yanna kendilerine rakip gördüü üst düzey isimleri de ekleyerek terfilere yön verdii belirtildi.

Örgütün bu yöntemle çok sayda kiiyi saf d brakrken, bir dönem Hava Kuvvetleri Komutanlnda kritik görevde olan Korgeneral N.Dyi bu ekilde istifaya zorlad kaydedildi.

antaj yaplan isimlerle görüntülenen kadnlarn örgüt tarafndan seçildii, uygunsuz görüntülerin bir ksmnn Genelkurmay Bakanl stihbarata Kar Koyma Müdürlüüne bal bilgisayarda bulunduu ifade edildi.

Bu birimde görev yapanlarn önemli bir ksm Genelkurmay çat davasnn sanklar arasnda yer alyor.

- FETÖcü yarbaydan çkan görüntüler

zmir Askeri Casusluk kumpas davasnn sanklarna ait ses kaytlar ve görüntülerin bir ksm, Genelkurmay stihbarat Bakanl Bilgi Güvenlik ubesinde görevli sank eski yarbay Hüseyin Yldrmda ele geçirildi.

Sank Yldrmda, Balyoz davasndan 16 yl hapis cezas alan ardndan 2015te beraat eden emekli Korgeneral T.Öye ait olduu iddia edilen illegal yöntemlerle elde edilen ses kayd da bulundu.

Darbe giriiminden 2 ay önce Genelkurmay Bakanlna atanan bilgi ilem personeli sank eski yüzba Ali çakrda ise FETÖnün yurt dndan yayn yapan haber siteleri ile sosyal medya hesaplarndan Türk Silahl Kuvvetlerini ypratmak için paylalan çok sayda ses kayd ve doküman ele geçirildi.

Adli biliim uzmanlar, çakrda bulunan bir baka antaj içeriine ilikin u deerlendirmeleri yapt:

Türk Silahl Kuvvetlerini ypratan ve kumpas davalarnda FETÖ/PDY terör örgütü tarafndan hazrlanp kendi yanda medyalarnda alg operasyonlar oluturmaya çaltklar, somut verilerden uzak hazrlanm iftira niteliindeki MSN konuma içerikleri tespit edilmitir.

Balyoz davas sanklarndan emekli Tümgeneral A.Gnin çocuklarna ilikin uygunsunuz deerlendirmelerin yapld yaz ve görüntüler ise darbe giriiminden önce Genelkurmay Personel Bakanlnda görevli sank eski binba Yusuf Akdemirde ele geçirildi.

Savunmasnda FETÖ ile irtibatnn olmadn iddia eden Akdemirde ayn zamanda örgüt eleba Gülenin fotoraf ve sohbet videolar bulundu.

Darbe giriiminden hemen sonra olay yeri inceleme ekiplerinin Genelkurmay Bakanl Karargahnda el koyduklar delil niteliindeki dijital materyallerden bazlarnn kime ait olduu tespit edilemedi.

Bunlar arasnda yer alan bir sabit diskte onlarca uygunsuz görüntü ve ayn içerie sahip yüzlerce fotoraf bulunduu belirlendi.

Ana Sayfaya Git