FETÖ'nün ana yapılanması!

FETÖ/PYD'nin Diyarbakır il ana yapılanmasına şok operasyon yapıldı. Aralarında Eski Kamu Hastaneleri Birligi Genel Sekreteri Doç. Dr. Kanğın'ın da bulunduğu, iş adamların yer aldığı 20 kişi gözaltına alındı.

Haberler 25.05.2017 - 08:26 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

FETÖ/PDY terör örgütünün Diyarbakrdaki il ana yaplamasna yönelik soruturma kapsamnda aralarnda tannm i adamlarnn yansra, Eski Kamu Hastaneleri Birligi Genel Sekreteri Doç. Dr. Kannn da bulunduu, 20 kii gözaltna alnd. Yakalama karar çkarlan 34 kiiden birinin baka bir davada tutuklu olduu belirlenirken, 13 kiinin ise yakalanmasna çallyor.

34 AYRI ADRESE BASKIN

Diyarbakr Cumhuriyet Basavcs Kamil Erkut Gürenin bakanlnda FETÖ/PDY terör örgütünün Diyarbakrdaki il ana yaplanmasna yönelik yürütülen soruturma tamamlanmas üzerine, dün göz alt ve yakalamalarn gerçekletirilmesi için dümeye basld.

Soruturma kapsamnda Kaçakçlk ve Organize Suçlarla Mücadele ube Müdürlüü ekiplerince sabahn erken saatlerinde, 34 ayr ev ve iyeri olarak belirlenen adrese operasyon yapld.

20 K GÖZALTINA ALINDI

Kaçakçlk ve Organize Suçlarla Mücadele ubesi Müdürlüü ekiplerince, aralarnda Diyarbakrn tannm bir çok i adamnn da bulunduu ev ve iyerlerine düzenlenen operasyon sonrasnda, 20 kii gözaltna alnd.

ESK GENEL SEKRETER

Gözaltna alnanlar arasnda, Eski Kamu Hastaneleri Birlii Diyarbakr Genel Sekreteri Doç. Dr. Murat Kannn yansra, V.K (Yönetici), B.ç (Uzman tabib), K.K 5Büra Memuru-Özel Sektör) M.B (Öretmen), A.K (Öretmen) A.Ö ( adam) A.A.Ö (adam) R.V (Esnaf) Y.ç (Eczac), A.A (Salk memuru) K.B (Doktor), S.B (çiftçi), .A (Esnaf), Y.E (Ev hanm), M.K (Ev hanm) A.M.Y (Eczac) .B (Beden içisi) .G (Müteahhit) adl kiiler bulunuyor.

13 KNN YAKALANMASI çN

üphelilerden birinin baka bir suçtan tutuklu bulunduu tespit edilirken, firari 13 üphelinin yakalanmas için kapsaml soruturma balatt. Soruturma kapsamnda 32 kiiyle ilgili ilem yaplaca örenilirken, bunlardan bazlarnn sadece ifadelerine bavurulaca belirtildi. Öleden sonra gözaltna alnan baz i adamlar sal verilirken, dier üphelilerin emniyetteki sorgulamasnn ise devam ettii bildirildi.

KANIN 6-7 EKM OLAYLARI

Buarada, yerel ve ulusal gazetelerde yolsuzluk ve usulsüzlüklerle gündeme gelen ve bir süre önce bu görevinden alnan Eski Genel Sekreter Doç. Dr. Murat kann, PKK/HDPliler tarafndan gerçekleen 6-7 Ekim saldrlarnda da gündem olmutu. Yaanan olaylarda yaralanan PKK/HDPlilerin Diyarbakr Gazi Yaargil Bölge Eitim Aratrma Hastanesinde Kannn müdahalesiyle kimlikleri gizlenerek veya baka vatandalarn kimlik bilgisi üzerinden tedavi edilmelerini salad iddia edilmiti.

PKKLI FETÖCÜLARA REHBET

Öte yandan, Kapkule Snr Kaps yaknlarnda 54. Mekanize Piyade Tugay Komutanlna bal hudut birlii askerlerince askeri yasak bölgede tespit edilerek yakalanan 4 kiinin jandarmadaki ilemleri tamamland.

üphelilerden, ihraç edilen komiserlerden B.A (29), E.D (29) ve M.Dnin (29), anayasal düzeni bozmak, FETÖye üye olmak suçlarndan, üniversite örencisi M.Knn (24) ise terör örgütü PKKya üye olmak suçundan aramas olduu örenildi.

M.Knn, KHK ile kapatlan Dicle Haber Ajansnda muhabirlik yapt ve daha önce de terör örgütü propagandas yapmaktan tutukland ve daha sonra tahliye edildii belirtildi. üpheliler, salk kontrolü için Edirne Jandarma Komutanl ekiplerince Edirne Sultan 1. Murat Devlet Hastanesine getirildi. Salk kontrolünden geçirilen üpheliler, adliyeye sevk edildi.

FETÖCÜ HACKERLERE BASKIN

Buarada, Kayseri Cumhuriyet Savcs Ouzhan Murat tarafndan, siber saldrlarla FETÖ propagandas yaptklar tespit edilen hacker suç ebekesi üyelerine yönelik yürütülen soruturma çerçevesinde, Kayseri merkezli stanbul, zmir, Bursa, çankr, Aksaray ve Hatayda e zamanl operasyon balatld.

Kayseri Emniyet Müdürlüü Siber Suçlar ube Müdürlüünde kurulan özel ekibin 5 ay süren teknik takibi neticesinde kimlikleri tespit edilen Y.Y, ç.E, Y.E, A.Y, M.C, A.C.Ö, Y.Y, A.ç, S.C.Y. ve O.D. yakalanarak Kayseriye getirildi.

Soruturma kapsamnda üphelilerin, FETÖnün 15 Temmuzdaki darbe giriimi sonras TBMMye yönelik siber saldr gerçekletirerek devletin güvenlii, iç ve d siyasal yararlar bakmndan nitelii itibaryla gizli kalmas gereken bilgileri, baz bakan ve milletvekillerine ait TBMM kurumsal e-posta adreslerini ve sosyal medya hesaplarn ele geçirerek kiisel bilgilerini ifa ettikleri belirlendi.

YÜRÜTÜLEN SORUTURMA

Gözaltna alnan 10 zanlnn, Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan, MHP Genel Bakan Devlet Bahçeli, MT Müstear Hakan Fidan, Ankara Büyükehir Belediye Bakan Melih Gökçek ve birçok üst düzey bürokrat ve devlet adamna yönelik, kendilerini gizleyerek tehdit, hakaret içerikli ve Türkiye Cumhuriyeti hükümetini alenen aalayc paylamlar yaptklar tespit edildi.

Dier yandan üphelilerin WhatsApp programnda Yurtta Sulh Konseyi isimli grup oluturarak ve grup yöneticisi Albay isimli ahsn, darbe giriimi sonras yakalanan FETÖ mensuplarnn serbest braklmas, aksi halde tekrar darbe giriiminin balayaca konusunda mesaj yaynlayan Fuat Avni benzeri suç örgütü olan hacker grubuna üye olduklar belirlendi. Gözaltna alnan 10 üphelinin emniyetteki ilemleri devam ediyor. Zanllar hakknda hazrlanan fezlekede Cumhurbakan Erdoann yan sra MHP Genel Bakan Bahçeli ile baz bakanlar ve bürokratlarn müteki olarak yer ald örenildi.

Ana Sayfaya Git