Görüş Bildir

FETÖ'nün ana yapılanması!

FETÖ/PYD'nin Diyarbakır il ana yapılanmasına şok operasyon yapıldı. Aralarında Eski Kamu Hastaneleri Birligi Genel Sekreteri Doç. Dr. Kanğın'ın da bulunduğu, iş adamların yer aldığı 20 kişi gözaltına alındı.

FETÖ'nün ana yapılanması!

FETÖ/PDY terör örgütünün Diyarbakır'daki il ana yapılamasına yönelik soruşturma kapsamında aralarında tanınmış iş adamlarının yansıra, Eski Kamu Hastaneleri Birligi Genel Sekreteri Doç. Dr. Kanğın'ın da bulunduğu, 20 kişi gözaltına alındı. Yakalama kararı çıkarılan 34 kişiden birinin başka bir davada tutuklu olduğu belirlenirken, 13 kişinin ise yakalanmasına çalışılıyor.

34 AYRI ADRESE BASKIN

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Kamil Erkut Güre'nin başkanlığında FETÖ/PDY terör örgütünün Diyarbakır'daki il ana yapılanmasına yönelik yürütülen soruşturma tamamlanması üzerine, dün göz altı ve yakalamaların gerçekleştirilmesi için düğmeye basıldı.

Soruşturma kapsamında Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince sabahın erken saatlerinde, 34 ayrı ev ve işyeri olarak belirlenen adrese operasyon yapıldı.

20 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi Müdürlüğü ekiplerince, aralarında Diyarbakır'ın tanınmış bir çok iş adamının da bulunduğu ev ve işyerlerine düzenlenen operasyon sonrasında, 20 kişi gözaltına alındı.

ESKİ GENEL SEKRETER

Gözaltına alınanlar arasında, Eski Kamu Hastaneleri Birliği Diyarbakır Genel Sekreteri Doç. Dr. Murat Kanğın'ın yansıra, V.K (Yönetici), B.Ç (Uzman tabib), K.K 5Büra Memuru-Özel Sektör) M.B (Öğretmen), A.K (Öğretmen) A.Ö (İş adamı) A.A.Ö (İşadamı) R.V (Esnaf) Y.Ç (Eczacı), A.A (Sağlık memuru) K.B (Doktor), S.B (Çiftçi), İ.A (Esnaf), Y.E (Ev hanımı), M.K (Ev hanımı) A.M.Y (Eczacı) Ş.B (Beden işçisi) Ş.G (Müteahhit) adlı kişiler bulunuyor.

13 KİŞİNİN YAKALANMASI İÇİN

Şüphelilerden birinin başka bir suçtan tutuklu bulunduğu tespit edilirken, firari 13 şüphelinin yakalanması için kapsamlı soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında 32 kişiyle ilgili işlem yapılacağı öğrenilirken, bunlardan bazılarının sadece ifadelerine başvurulacağı belirtildi. Öğleden sonra gözaltına alınan bazı iş adamları salı verilirken, diğer şüphelilerin emniyetteki sorgulamasının ise devam ettiği bildirildi.

KANĞIN 6-7 EKİM OLAYLARI

Buarada, yerel ve ulusal gazetelerde yolsuzluk ve usulsüzlüklerle gündeme gelen ve bir süre önce bu görevinden alınan Eski Genel Sekreter Doç. Dr. Murat kanğın, PKK/HDP'liler tarafından gerçekleşen 6-7 Ekim saldırılarında da gündem olmuştu. Yaşanan olaylarda yaralanan PKK/HDP'lilerin Diyarbakır Gazi Yaşargil Bölge Eğitim Araştırma Hastanesinde  Kanğın’ın müdahalesiyle kimlikleri gizlenerek veya başka vatandaşların kimlik bilgisi üzerinden tedavi edilmelerini sağladığı iddia edilmişti.

PKK'LI FETÖCÜLARA REHBET

Öte yandan, Kapıkule Sınır Kapısı yakınlarında 54. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığına bağlı hudut birliği askerlerince askeri yasak bölgede tespit edilerek yakalanan 4 kişinin jandarmadaki işlemleri tamamlandı.

Şüphelilerden, ihraç edilen komiserlerden B.A (29), E.D (29) ve M.D'nin (29), "anayasal düzeni bozmak", "FETÖ'ye üye olmak" suçlarından, üniversite öğrencisi M.K'nın (24) ise "terör örgütü PKK'ya üye olmak" suçundan araması olduğu öğrenildi.

M.K'nın, KHK ile kapatılan Dicle Haber Ajansında muhabirlik yaptığı ve daha  önce de "terör örgütü propagandası yapmaktan" tutuklandığı ve daha sonra tahliye edildiği belirtildi. Şüpheliler, sağlık kontrolü için Edirne Jandarma Komutanlığı ekiplerince Edirne Sultan 1. Murat Devlet Hastanesine getirildi. Sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler, adliyeye sevk edildi.

FETÖCÜ HACKERLERE BASKIN

Buarada, Kayseri Cumhuriyet Savcısı Oğuzhan Murat tarafından, siber saldırılarla FETÖ propagandası yaptıkları tespit edilen hacker suç şebekesi üyelerine yönelik yürütülen soruşturma çerçevesinde, Kayseri merkezli İstanbul, İzmir, Bursa, Çankırı, Aksaray ve Hatay'da eş zamanlı operasyon başlatıldı.

Kayseri Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlar Şube Müdürlüğünde kurulan özel ekibin 5 ay süren teknik takibi neticesinde kimlikleri tespit edilen Y.Y, Ç.E, Y.E, A.Y, M.C, A.C.Ö, Y.Y, A.Ç, S.C.Y. ve O.D. yakalanarak Kayseri'ye getirildi.

Soruşturma kapsamında şüphelilerin, "FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişimi sonrası TBMM'ye yönelik siber saldırı gerçekleştirerek devletin güvenliği, iç ve dış siyasal yararları bakımından niteliği itibarıyla gizli kalması gereken bilgileri, bazı bakan ve milletvekillerine ait TBMM kurumsal e-posta adreslerini ve sosyal medya hesaplarını ele geçirerek kişisel bilgilerini ifşa ettikleri" belirlendi.

YÜRÜTÜLEN SORUŞTURMA

Gözaltına alınan 10 zanlının, "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, MİT Müsteşarı Hakan Fidan, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ve birçok üst düzey bürokrat ve devlet adamına yönelik, kendilerini gizleyerek tehdit, hakaret içerikli ve Türkiye Cumhuriyeti hükümetini alenen aşağılayıcı paylaşımlar yaptıkları" tespit edildi.

Diğer yandan şüphelilerin "WhatsApp programında 'Yurtta Sulh Konseyi̇' isimli grup oluşturarak ve grup yöneticisi 'Albay' isimli şahsın, darbe girişimi sonrası yakalanan FETÖ mensuplarının serbest bırakılması, aksi halde tekrar darbe girişiminin başlayacağı konusunda mesaj yayınlayan Fuat Avni benzeri suç örgütü olan hacker grubuna üye oldukları" belirlendi. Gözaltına alınan 10 şüphelinin emniyetteki işlemleri devam ediyor.  Zanlılar hakkında hazırlanan fezlekede Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yanı sıra MHP Genel Başkanı Bahçeli ile bazı bakanlar ve bürokratların müşteki olarak yer aldığı öğrenildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi