FETÖ'nün izleri silahlı kuvvetlerden siliniyor

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sonrasında, Türk Silahlı Kuvvetlerinden aralarında general ve amirallerin de bulunduğu 6 bin 512 personelin ihraç edilmesinin ardından Milli Savunma Bakanlığınca yürütülen personel alımı konusunda önemli aşama kaydedildi.

Haberler 30.03.2017 - 09:04 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Öncelikle pilot açnn kapatlmasna yönelik yürütülen çalmalar kapsamnda, 29 pilot gökyüzüyle bulutu, 20 pilotun temin ilemleri sürüyor. Ayrca iç kaynaktan pilot alm kapsamnda 120 adayn uçu eitimi devam ediyor.

FETÖnün darbe giriiminin ardndan olaanüstü hal kapsamnda yaymlanan kararnameyle Türk Silahl Kuvvetlerinin ihtiyac olan subay, astsubay, askeri örenci, sivil memur, uzman erba ve sözlemeli er temin faaliyetleri Milli Savunma Bakanlnca tek elden e zamanl olarak yürütülmeye baland. Bu kapsamda Bakanln öncelikli olarak balatt bata Türk Silahl Kuvvetlerinde oluan pilot açnn kapatlmasna yönelik çalmalar sonuç vermeye balad.

- Pilot açnn kapatlmasna arlk verildi

Milli Savunma Bakanlnca personel temini kapsamnda ilk olarak Hava Kuvvetleri Komutanlnda oluan pilot açnn kapatlmasna yönelik çalmalara arlk verildi.

Bu kapsamda Hava Harp Okuluna ara snflardan örenci alm yapld. Hava Harp Okulunun 1, 2 ve 3. snflarna, öncelik pilotaj eitimi veren üniversitelerden olmak üzere, üniversitelerin uygun bölümlerinden yatay geçile örenci alnmasna imkan saland. Bu srada Kuvvet Komutanlnca, sorunun daha ksa sürede çözülmesine yönelik iç kaynaktan personel temini süreci de balatld. Hava Kuvvetleri Komutanlnda görev yapan ve çeitli nedenlerle pilot olamam personele de bavuru imkan tannd.

Komutanln pilot ihtiyacnn karlanmas için ayrca d kaynaktan, Türk Silahl Kuvvetlerinden ayrlanlardan geri dönenlerden pilot temini yaplmaya baland. Bu kapsamda u ana kadar 29 pilotun temin ilemleri tamamland, 20 pilotun temin ilemleri ise sürüyor. Ayrca iç kaynaktan pilot alm kapsamnda da 120 adayn uçu eitimi devam ediyor.

- stihbarat birimlerinden bilgi ve belgeler

Milli Savunma Bakanlnca, temin faaliyetleri kapsamnda TSKnn ihtiyacnn karlanmasna yönelik 30 bin personelin alnmas planlanyor. Bu kapsamda Bakanla 534 bin 390 müracaat oldu.

Müracaatlar titizlikle inceleyen Bakanlk, bu konuda görevlendirilen kuvvet komutanlklarnda görevli muvazzaf personel, geçmi tecrübelerinden faydalanlmas maksadyla emekli subay ve astsubay, Salk Bakanlnda görevli psikologlar, Milli Eitim Bakanlnda ve üniversitelerde görevli beden eitimi öretmenleriyle çalyor. FETÖnün tekrar Türk Silahl Kuvvetlerine szmasna engel olmak için de istihbarat birimlerinden gelen bilgi ve belgeler de deerlendiriliyor.

- Kuvvet komutanlklarna 24 bin sözlemeli er ve uzman erba

Kuvvet komutanlklarnn uzman erba ve sözlemeli er ihtiyacnn giderilmesi için bu yl içinde 13 bini sözlemeli er, 11 bini uzman erba olmak üzere 24 bin personelin alm yaplacak. Bu almlara yönelik 3 Martta balayan bavurular yl boyunca devam edecek. Bavurularn açlmasnn ardndan ilk haftada uzman erbalk için 3 bin, sözlemeli er için 7 bin aday bavuru alnd.

Bu arada Kara Kuvvetleri Komutanl için uzman erba ve sözlemeli er alm da yapld. 15 Temmuz öncesindeki dönemde yaplan snavlarda baarl olan 6 bin 58 adayn güvenlik soruturmalar yeniden yapld. Güvenlik soruturmas dahil tüm ilemleri olumlu sonuçlanan toplam 4 bin 224 adaydan bin 900ünün askeri eitimi devam ediyor.

- Milli Savunma Üniversitesi

Türk Silahl Kuvvetleri bünyesinde eitim öretim faaliyetleri yürüten enstitüler, harp okullar ve astsubay meslek yüksekokullar 669 sayl Kanun Hükmünde Kararnameyle kurulan Milli Savunma Üniversitesine dahil edilmiti.

Örenci alm ilemlerinin ardndan ilk olarak Hava Harp Okulu öretime balad. 13 ubattaki törenin ardndan Hava Harp Okulu, 2nci ve 3üncü snflarnda toplam 191 örenci eitim ve eitime balad. Daha sonra gerçekletirilen törenlerle ise Kara Harp Okulunda 295, Deniz Harp Okulunda 390 örenci eitime balad.

- Milli Savunma Bakan Ik

Milli Savunma Bakan Fikri Ik, AA muhabirine yapt açklamada, Türk Silahl Kuvvetlerini gençletirdiklerini ve daha da güçlendirdiklerini belirtti.

Türk Silahl Kuvvetlerimiz 15 Temmuzdan daha güçlü hale geldi, geliyor ifadesini kullanan Ik, yeni personelin orduya taze kan kattn söyledi.

Vatan ve millet sevdals gençlerin, Peygamber oca ordunun bir ferdi olabilmeyi istediini bildiren Ik, unlar söyledi:

çok sayda bavuru alyoruz. Subay, astsubay kadrolar bata olmak üzere sözlemeli er ve uzman erbalk için youn katlm salyoruz. Askeri örenci olmak için de harp okullarmza, astsubay meslek yüksekokullarmza youn ilgi var. Gençlerimizi kahraman silahl kuvvetlerimizin birer anl mensubu olmaya davet ediyorum.

Ana Sayfaya Git