FETÖ'nün sözde eğitim danışmanına 10 yıl hapis cezası

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) sözde eğitim danışmanları yapılanmasında yer aldığı iddiasıyla yargılanan İsmail Şafak Güdür, "Silahlı terör örgütü üyeliği" suçundan 10 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Son olarak FETÖ'nün Merter eğitim danışmanı olduğu belirtilen sanık Güdür'ün, tutukluluk halinin devamına karar verildi.

Haberler 01.10.2019 - 10:00 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

stanbul 36. Ar Ceza Mahkemesindeki durumaya, tutuklu sank smail afak Güdür getirildi. Sank Güdür son savunmasnda, Bankasyaya çaltm kurum maam yatryordu o nedenle birikimimi oraya yatrdm. 2008-2016 yllar arasnda bu yapnn eitim kurumlarnda görev yaptm. Bu süre içerisinde bu yapnn terör faaliyetini görmedim. ByLock kullandm iddiasn kabul etmiyorum. 2016 ylndaki hain darbe giriimi hayatm mahvetti. Eim ve ben tutuklandk. ki çocuum var. Benim yurtdna kaçmak gibi bir niyetim olmad. 12 aydr tutukluyum dedi. Sank Güdür son sözünde ise, Ben terör faaliyeti içinde bulunmadm, ben eitimciyim. Vatanm milletimi seviyorum. Ailemin durumu ortada, tahliyemi ve beraatimi istiyorum diye konutu.

10 YIL HAPS CEZASINA çARPTIRILDI

Mahkeme heyeti, sank smail afak Güdürü Silahl terör örgütüne üyelik suçundan 10 yl hapis cezasna çarptrd. Heyet, sank Güdürü Anayasal düzeni ortadan kaldrmaya teebbüs, Türkiye Büyük Millet Meclisini ortadan kaldrmaya teebbüs ve Terörizmin finanse edilmesi suçlarndan beraatine karar verdi. Sann tutukluluunun devamna karar veren heyet, Silahl terör örgütü kurma veya yönetme suçundan hüküm kurulmasna yer olmadna da hükmetti.

Ana Sayfaya Git