Finans kaynağı çökertildi!

Lice, Hani ve Kocaköy üçgeninde PKK'nın finans kaynağı olan yüzlerce ton esrara bedel, hint keneviri ele geçirildi. Miktarın 858 ton toz esrara bedel olduğu bildirildi.

Haberler 04.07.2020 - 10:23 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

19 Haziran- 2 Temmuz tarihleri arasnda Lice, Hani ve Kocaköy üçgeninde Jandarma tarafndan, PKKnn finans kayna olan uyuturucuya kar, ok operasyonlar gerçekletirdi. 267 farkl noktada 3 ton 76 kilo esrar ile 28 milyon 625 bin 310 kök Hint keneviri ele geçirildi. Kenevir tarlalarn sulamak amacyla kullanlan 15 su motoru, 2 jeneratör ile 16 bin 592 metre su hortumuna da el konuldu.

PKKNIN FNANS KAYNAI

Kenevir bitkileri, numune alnmasnn ardndan dier malzemelerle birlikte yerinde imha edildi. Ele geçirilen kenevir bitkisinden yaklak 858 ton toz esrar elde edilebilecei belirtildi. l Valisi Münir Karalolu, sosyal medya hesabndan yapt açklamada, terörün finans kaynana büyük darbe vurulduunu belirtti. Karalolu, Jandarmamz tebrik ediyorum. ifadesini kulland.

aban YILMAZ/ sa PEK

DYARBAKIR-Diyarbakrn Lice, Hani ve Kocaköy ilçelerinde jandarmann son iki haftada düzenledii operasyonlarda PKKnn finans kayna olan uyuturucuya büyük darbe indirildi. Operasyonda, 28 milyon 625 bin 310 kök Hint keneviri ile 3 ton 76 kilo esrar ele geçirildi. Ele geçirilen Hint kenevirinden 858 ton toz esrar elde edilebilecei belirtildi.

VAL KARALOLU DUYURDU

Diyarbakr Valisi Münir Karalolu önceki gece sosyal medya hesabndan, Lice, Hani ve Kocaköy ilçesinde iki haftadr devam eden uyuturucu operasyonuna ilikin paylamda bulundu. Vali Karalolu, sosyal medya hesabndan yapt açklamada, terörün finans kaynana büyük darbe vurulduunu belirtti. Son 14 günde Lice, Hani ve Kocaköy ilçelerinde düzenlenen operasyonlarda 3 ton 76 kilogram esrar ve 28 milyon 625 bin 310 kök Hint keneviri ele geçirildiini bildiren Karalolu, Jandarmamz tebrik ediyorum. ifadesini kulland.

OPERASYONUN DETAYLARI

Vali Karalolunun paylat operasyonun detaylar da ortaya çkt. Diyarbakr l Jandarma Komutanlnca, 19 Haziran ile 2 Temmuz tarihleri arasnda narko terörizmle mücadele kapsamnda Lice, Hani ve Kocaköy üçgeninde, PKKnn finans kayna olan uyuturucuya kar operasyon düzenlendi.

YÜZLERCE TON ESRAR

stihbari çalmalar sonucu tespit edilen 267 farkl koordinatta 510 kilogram toz esrar, 2 ton 229 kilogram kubar esrar, 337 kilogram skunk olmak üzere toplam 3 ton 76 kilogram esrar, 28 milyon 625 bin 310 kök Hint keneviri ile kenevir tarlalarn sulamak amacyla kullanlan 15 su motoru, 2 jeneratör ve 16 bin 592 metre su hortumu ele geçirildi.

Hint kenevirleri numune alnmasnn ardndan dier malzemelerle yerinde imha edildi. Ele geçirilen kenevirlerden yaklak 858 ton toz esrar elde edilebilecei örenildi.

BAHçEDE HNT KENEVR

Mardinin Derik ve Savur ilçelerinde, evlerinin bahçelerinde Hint keneviri yetitirdikleri iddiasyla 2 kii gözaltna alnd.

l Jandarma Komutanl ekipleri, Derikte çal Mahallesi ve Savurda da Pnardere Mahallesinde 2 kiinin, özel düzenek kurup kamerayla izledikleri evlerinin bahçelerinde kenevir yetitirdiini ve kubar esrar imal ettiini belirledi.

Operasyon düzenleyen ekipler, özel eitimli köpeklerle yaptklar aramada, 281 kök Hint keneviri ve 1 kilo 215 gram esrar ile uyuturucu kullanma aparat ele geçirdi. Gözaltna alnan A.Ö. ve F.Enin jandarmadaki ilemleri sürüyor.

Ana Sayfaya Git