Görüş Bildir

Finans kaynağı çökertildi!

Lice, Hani ve Kocaköy üçgeninde PKK'nın finans kaynağı olan yüzlerce ton esrara bedel, hint keneviri ele geçirildi. Miktarın 858 ton toz esrara bedel olduğu bildirildi.

Finans kaynağı çökertildi!

19 Haziran- 2 Temmuz tarihleri arasında Lice, Hani ve Kocaköy üçgeninde Jandarma tarafından, PKK'nın finans kaynağı olan uyuşturucuya karşı, şok operasyonlar gerçekleştirdi.  267 farklı noktada 3 ton 76 kilo esrar ile 28 milyon 625 bin 310 kök Hint keneviri ele geçirildi. Kenevir tarlalarını sulamak amacıyla kullanılan 15 su motoru, 2 jeneratör ile 16 bin 592 metre su hortumuna da el konuldu.

PKK'NIN FİNANS KAYNAĞI

Kenevir bitkileri, numune alınmasının ardından diğer malzemelerle birlikte yerinde imha edildi. Ele geçirilen kenevir bitkisinden yaklaşık 858 ton toz esrar elde edilebileceği belirtildi.  İl Valisi Münir Karaloğlu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, terörün finans kaynağına büyük darbe vurulduğunu belirtti.  Karaloğlu, "Jandarmamızı tebrik ediyorum." ifadesini kullandı.

Şaban YILMAZ/ İsa İPEK

DİYARBAKIR-Diyarbakır'ın Lice, Hani ve Kocaköy ilçelerinde jandarmanın son iki haftada düzenlediği operasyonlarda PKK'nın finans kaynağı olan uyuşturucuya büyük darbe indirildi. Operasyonda, 28 milyon 625 bin 310 kök Hint keneviri ile 3 ton 76 kilo esrar ele geçirildi. Ele geçirilen Hint kenevirinden 858 ton toz esrar elde edilebileceği belirtildi.

VALİ KARALOĞLU DUYURDU

Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu önceki gece sosyal medya hesabından, Lice, Hani ve Kocaköy ilçesinde iki haftadır devam eden uyuşturucu operasyonuna ilişkin paylaşımda bulundu. Vali Karaloğlu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, terörün finans kaynağına büyük darbe vurulduğunu belirtti. Son 14 günde Lice, Hani ve Kocaköy ilçelerinde düzenlenen operasyonlarda 3 ton 76 kilogram esrar ve 28 milyon 625 bin 310 kök Hint keneviri ele geçirildiğini bildiren Karaloğlu, "Jandarmamızı tebrik ediyorum." ifadesini kullandı.

OPERASYONUN DETAYLARI

Vali Karaloğlu'nun paylaştığı operasyonun detaylar da ortaya çıktı. Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığınca, 19 Haziran ile 2 Temmuz tarihleri arasında narko terörizmle mücadele kapsamında Lice, Hani ve Kocaköy üçgeninde, PKK'nın finans kaynağı olan uyuşturucuya karşı operasyon düzenlendi.

YÜZLERCE TON ESRAR

İstihbari çalışmalar sonucu tespit edilen 267 farklı koordinatta 510 kilogram toz esrar, 2 ton 229 kilogram kubar esrar, 337 kilogram skunk olmak üzere toplam 3 ton 76 kilogram esrar, 28 milyon 625 bin 310 kök Hint keneviri ile kenevir tarlalarını sulamak amacıyla kullanılan 15 su motoru, 2 jeneratör ve 16 bin 592 metre su hortumu ele geçirildi.

Hint kenevirleri numune alınmasının ardından diğer malzemelerle yerinde imha edildi. Ele geçirilen kenevirlerden yaklaşık 858 ton toz esrar elde edilebileceği öğrenildi.

BAHÇEDE HİNT KENEVİRİ

Mardin'in Derik ve Savur ilçelerinde, evlerinin bahçelerinde Hint keneviri yetiştirdikleri iddiasıyla 2 kişi gözaltına alındı.

İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Derik'te Çağıl Mahallesi ve Savur'da da Pınardere Mahallesi'nde 2 kişinin, özel düzenek kurup kamerayla izledikleri evlerinin bahçelerinde kenevir yetiştirdiğini ve kubar esrar imal ettiğini belirledi. 

Operasyon düzenleyen ekipler, özel eğitimli köpeklerle yaptıkları aramada, 281 kök Hint keneviri ve 1 kilo 215 gram esrar ile uyuşturucu kullanma aparatı ele geçirdi. Gözaltına alınan A.Ö. ve F.E'nin jandarmadaki işlemleri sürüyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi