Finans şirketi mağdurlarından HÜDA PAR'a ziyaret

Tasarruf finansman şirketleri mağdurlarının destek çıkacaklarını söyleyen HÜDA PAR İl Başkanı Dinç, evim mağdurlarının uğradığı haksızlığın son bulması için gerekli adımları atılması gerektiğini belirtti.

Haberler 30.12.2021 - 08:53 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Faizsiz Konut Edindirme Sistemi olarak bilinen tasarruf finansman irketleri son zamanlarda birçok ailenin madur olmasna sebep veriyor. Evim madurlar, kendilerine destek vermek için HÜDA PAR l Bakanln ziyaret etti.

Tasarruf finansman irketleri madurlarn HÜDA PAR Diyarbakr l Bakan Faruk Dinç ve parti yönetimi karlad.

Madurlar, ödeme zaman geldii halde sözlemeye aykr olarak parasn alamadklarn ve bu konuda yetkililerin de maduriyetlerine kulak tkadklarn Dinçe aktard.

SORUNA çÖZÜM STEDLER

Uzun zamandr ikyetlere konu olan Faizsiz Konut Edindirme Sistemi irketlerinden birçounun 2 Temmuzda Bankaclk Düzenleme ve Denetleme Kurulunun alm olduu karar dorultusunda Tasarruf Mevduat Sigorta Fonuna devredilmesi kararnn, evim madurlarnn saysn ikiye katladn dile getiren madurlar, HÜDA PARdan destek istediler.

Madurlar scak bir ilgiyle karlayan Dinç, her zaman hakszlk ve hukuksuzluun karsnda olduklarn ve evim madurlarnn da urad hakszln son bulmas için gerekli admlar atacaklarn dile getirdi.

Dinç, hükümetin tasarruf finansman irketleri ile ilgili düzenleme yapmas gerektiini ve sadece faize bulamak istemeden gayrimenkul sahibi olmak isteyen vatandalarn maduriyetlerinin giderilmesi gerektiini belirtti.

Vatandalarn yllarn birikimlerini kaptrm olmann endiesini tadklarn bildiklerini dile getiren Dinç, BDDK, söz konusu irketlere atad tasfiye komisyonu araclyla vatandalardan toplanan paralarla ilgili verileri paylamas gerektiini, sürecin effaf bir ekilde yürütülmesi gerektiini ve geri ödeme plannn bir an önce açklanmasnn elzem olduunu vurgulad.

Ana Sayfaya Git