Fırıncı Hoca’ya son görev!

Tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden İstanbul İlim ve Kültür Vakfı ile Nur Vakfı Başkanı Mehmet Fırıncı'nın cenazesi toprağa verildi.

Haberler 05.10.2020 - 09:29 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

stanbul lim ve Kültür Vakf ile Nur Vakf Bakan Mehmet Frncnn Eyüp Sultan Camisinde öle namaznn ardndan cenazesi topraa verildi.

EYUP SULTAN CAM

Bediüzzaman Said Nursinin son talebelerinden Mehmet Frnc hoca için Eyüp Sultan Camisinde öle vakti düzenlenen cenaze törenine çileri Bakan Süleyman Soylu, AK Parti Genel Bakan Yardmcs Mahir Ünal, AK Parti stanbul Milletvekili Hasan Turan, AK Parti stanbul l Bakan Bayram enocak ile çok sayda vatanda katld.

TAZYELER KABUL EDLD

Cenaze töreni öncesinde sevenleri Frncnn tabutu banda dua ederken, stanbul lim ve Kültür Vakf Bakanvekili Said Yüce ise taziyeleri kabul etti.

TEZKYE KONUMASI

Diyanet leri Bakan Ali Erba, kldrd cenaze namaznn ardndan bir tezkiye konumas gerçekletirdi. Frnc ile en son Ayasofya-i Kebir Cami-i erifinin açlnda görütüklerini dile getiren Erba, Gözleri yaarrcasna büyük bir bahtiyarlk ve mutluluk, adeta yllarn beklentisinin gerçekletirilmi olmasndaki o duyguyu gözlerinden okuduumuz büyük bir zat. Rabbim kendisinden raz olsun. dedi. Frncnn cenazesi Eyüp Sultan Cami haziresine defnedildi.

ERDOANDAN TAZYE MESAJI

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan, sosyal medya hesab üzerinden Frnc Hoca için taziye mesaj yaymlad. Erdoann Twitterdan yapt paylamda, u ifadelere yer verildi: Ömrünü slam öretmeye, anlatmaya ve ahlakl nesiller yetitirmeye vakfetmi olan, stanbul lim ve Kültür Vakf Bakan Mehmet Frncya Allahtan rahmet, yaknlarna ve sevenlerine basal diliyorum. Mekan cennet olsun.

Ana Sayfaya Git