Fırsatçıya taviz yok!

Koronovirüs nedeniyle kentte yaşanabilecek haksız fiyat artışlarının önüne geçmek için denetimler aralıksız devam ederken "fırsatcılara taviz" verilmiyor. Dezenfekte yapılan ibadethaneler arasında "cemevi ve kiliselerin dezenfekte edilmediği" iddialarına da yalanlama geldi.

Haberler 16.03.2020 - 09:34 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Büyükehir Belediyesi zabta ekipleri, yaylan salgn hastalklar nedeniyle kentte yaanabilecek haksz fiyat artlarnn önüne geçmek için denetimlerini aralksz sürdürüyor. l Valisi ve Büyükehir Belediye Bakan Vekili Hasan Basri Güzelolu, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamnda camilerin ilaçlanmasna karn cemevi ve kiliselerin dezenfekte edilmediine yönelik iddialarn gerçei yanstmadn bildirdi.

Zabta Daire Bakanl ekipleri, dünya genelinde yaylan ve Türkiyede görülen koronavirüs bata olmak üzere salgn hastalklar nedeniyle yaanacak haksz fiyat artlarnn önüne geçmek için denetimlerini sklatrd.

Ecza depolar, eczaneler, sebze ve meyve hali, süper marketler, marketler ile gda ve temizlik ürünleri satan tüm i yerlerinde denetim gerçekletiren ekipler, kurallara uymayan i yerleri sahiplerine durum tespit tutana tutarak uyarlarda bulundu.

Denetimler artrld

Büyükehir Belediyesi zabta ekipleri Balar ilçesinde bulunan Sebze ve Meyve Halinde de fiyat denetimi yapt. Yaplan denetimlerde 20 i yeri sahibi uyarlrken 4 i yerine ise haksz fiyat artndan dolay durum tespit tutana tutuldu. Ekipler, ayrca hal çk kapsnda çk yapan araçlar da denetleyerek esnafn ürünleri al ve sat faturalarn kontrol etti.

Haksz fiyat artlarnn önüne geçmek için tüm ekiplerin seferber edildii belirtilerek, olumsuz durumlarla karlaan vatandalarn durumu Alo 153 ikayet hattna bildirmeleri istendi.

Vali iddialara yalanlad

Öte yandan, Diyarbakr Valisi ve Büyükehir Belediye Bakan Vekili Hasan Basri Güzelolu, Twitter hesabndan yapt paylamda, baz haber siteleri ve sosyal medya hesaplarnda camilerin dezenfekte edildii fakat cemevi ve kiliselerde dezenfeksiyon çalmas yaplmadna ilikin birtakm iddialarn yer aldn hatrlatt.

ddialarn aksine cemevi ve kiliselerin de dezenfekte edildiini açklayan Güzelolu, Ülkemiz için temel bir tehdit olan koronavirüse kar il genelinde balayan ve toplu yaam alanlarn kapsayan dezenfekte ilemleri devam ederken, yalan ve kastl haberi yapanlar utanmayacaklar m? Onlar yalan haberi geçerken kilise ve cemevinde dezenfekte çoktan yaplmt. ifadelerini kulland.

- Öyle bir ayrmclk yoktur

Diyarbakr Süryani Kadim Meryem Ana Kilisesi Vakf Bakan Vekili Saliba Aç da söz konusu haber ve paylamlar yalanlad. Aç, yapt açklamada, unlar kaydetti: Bugün Büyükehir Belediyemizin gönderdii ekipler kilisemizi dezenfekte etti. Bata Büyükehir Belediyemiz ve ekiplerine çok teekkür ediyorum. Baz ajanslara düen haberler kiisel görüleridir. Onlar hiçbir zaman vakf temsil etmiyor. Yalan, yanl haberlerdir ve öyle bir ayrmclk yoktur.

Ana Sayfaya Git