Fuara destek çekildi yalanı

Vali ve Belediye Başkan Vekili Hasan Basri Güzeloğlu'nun Kitap fuarına, ulaşım yönünde desteğini çektiği yönündeki iddiaların gerçeği yansıtmadığı ortaya çıktı.

Haberler 03.10.2019 - 10:22 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Son günlerde Diyarbakr kamuoyunda tartlan ve baz basn yayn organlarnda haber konusu edilen Valilik ve Belediye Fuara desteini çektii yönündeki iddialar yalanland. Diyarbakr Sanayi ve Ticaret Odas Bakan Kaya, Bir destek çekme söz konusu deil derken, TÜYAP Bölge yöneticisi Velat Ektiricisi ise, Kurumlar desteini çekmedi. Büyükehir fuarn son üç günü otobüs seferleri düzenleyecek açklamasn yapt. 28 Eylülde kitapseverlere 7nci kiz kapsn açan fuar, 5 günde 100 bin kii ziyaret etti. 130 yaynevi ile 250 yazarn katld ve 6 Ekime kadar açk kalacak fuara 200 bin ziyaretçi bekleniyor.

GURME TURZM

Buarada, Diyarbakrda 13-17 Kasm 2019 tarihleri arasnda düzenlenecek olan 2. Gurme ve Yöresel Lezzetler Fuar için DTSO ev sahipliinde Turizm Platformu toplants yapld. Diyarbakr Büyükehir Belediyesi, Diyarbakr Ticaret ve Sanayi Odas, Diyarbakr Kültür ve Turizm l Müdürlüü, GAP Bölge Kalknma daresi, Karacada Kalknma Ajans, TÜRSAB Diyarbakr Bölge Yürütme Kurulunun katlm salad toplantda Gurme Fuar, Gastronomi ve Turizm çaltaylar görüüldü. Gurme Fuar kapsamnda yaplacak etkinlikler ve gastronomi çaltay için kurumlar arasnda ibirlii saland.

SEKTÖRÜN GELMES

Diyarbakrda ayrca turizm sektöründe farkl kurumlarn, i kollarnn sorunlarnn ve çözüm önerilerinin görüülecei ve ibirliinin güçlendirilecei bir turizm çaltay düzenlenmesi kararlatrld. Toplantda yaplan hazrlklar sonucunda Kasm aynda ilde turizm ve daha spesifik olarak gastronomi alannda yerelde Diyarbakr Valilii, Büyükehir Belediyesi, Karacada Kalknma Ajans, GAP daresi, DTSO ve ilgili dier kurum ve sivil toplum örgütlerinin katlm ile ortak çalmalar yaplmas hedefleniyor.

Ana Sayfaya Git