Fuat Oktay: 29 Ekim'de havalimanımızı açıyoruz

CUMHURBAŞKANI Yardımcısı Fuat Oktay, İstanbul Yeni Havalimanı'nda düzenlenen TEKNOFEST İstanbul Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali'ne katıldı. Oktay, "Kısmet olursa, 29 Ekim'de havalimanımızı açıyoruz. Zaten bunun gerekli testleri yapıldı. Sayın Cumhurbaşkanı'mız kendileri de fiilen indiler. Dolayısıyla bu güven anlamında, en üst düzeyde bir güvenin göstergesidir." dedi.

Haberler 24.09.2018 - 09:51 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ayaklar Yere Basmayan lk Festival sloganyla Türkiye Teknoloji Takm (T3) Vakf ve BB tarafndan düzenlenen, sponsorlar arasnda Demirören Medya Grubunun da bulunduu TEKNOFEST stanbul Havaclk, Uzay ve Teknoloji Festivali, bugün son erdi.

AVRUPANIN EN BÜYÜK HAVALMANI OLACAK

Festivalde bugünkü etkinlileri takip ederek, dereceye giren yarmaclara ödüller takdim eden Fuat Oktay, basn mensuplarnn sorular üzerine, Cumhurbakanmz da sabah açklad. Ksmet olursa, 29 Ekimde havalimanmz açyoruz. Zaten bunun gerekli testleri yapld. Sayn Cumhurbakanmz kendileri de fiilen indiler. Dolaysyla bu güven anlamnda en üst düzeyde bir güvenin göstergesidir. u andaki festivalle ilgili tüm hava araçlarmz ini ve kalk buradan yapyorlar. Dünyann en büyük havalimanlarndan. Avrupann en büyük havaliman olmu olacak. nallah bunun iletme boyutunda da çok hzl bir ekilde sonuçlarn yine görüyor olacaz, lojistik boyutta da. stanbul zaten hub olmutu. Bu gelierek de devam edecek açklamasnda bulundu.

YERL MOTOR HEDEFNE DEND

Oktay, Özgün helikopterimiz, ATAK helikopterimiz hem sahada operasyonlarmzda, güvenlik güçlerimizin ihtiyaçlarn karlamann ötesinde hep birlikte, bütün Türkiye olarak hatta dünya izliyor. Dünyada teknolojilerde en ilerilerden birisi. Özgün helikopterlerimizle teknolojiyi bir üst aamaya götürüyoruz. nallah kendi motorlarmz da, kendi tasarladmz, kendi gelitirdiimiz ve kendi imal ettiimiz motorlarmz da takarak yerliletirdiimizde, gerçek anlamda özgün helikopterimize de ulam olacaz. Bu helikopterimizi fiilen de test etmi ve havalandrm durumdayz. SHAlar, HAlar bizim gurur kaynamz. Dünyadaki en ileri teknolojiye sahip alanmz. Savunma sanayii bizim özel sektörle birlikte bir bütün olarak kalknmay, ivmeyi yakaladmz bir alan. Bunu biz dier alanlara da tamak istiyoruz. Salk, ulatrma sektörüne de tamak istiyoruz ifadelerini kulland.

YARIM MLYONUN ÜZERNDE KATILIM OLDU

Festivali deerlendiren Oktay, Muhteem bir ortam. Muhteem bir organizasyon. 100ü akn firmann katld ve henüz açlmam bir havalimanmza u anda yarm milyonun üzerinde katlmn olduu bir organizasyondayz. Gelecek yllarda da devam ettiinde, çok daha artarak devam edecektir, ki bu unun göstergesi: Türkiye teknolojide, havaclkta, savunma sanayiinde ve yine sivil havaclk alannda çok ciddi bir take offu, bir kalk balatmt. Uzun zamandan beri bunun alt yaplar devam ediyordu. Bu organizasyon, bunun sonuçlarn aldmz, gördüümüz bir organizasyon. Bundan son derece mutluyuz dedi.

Ana Sayfaya Git