Furkan Vakfı kurucusu Kuytul'a tahliye kararı

Adana'da Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfı'na yönelik soruşturma kapsamında haklarında 5 ayrı suçtan 3 yıldan 21 yıla kadar hapis cezası istenen, vakfın kurucu genel başkanı Alparslan Kuytul'un da aralarında bulunduğu 45 sanığın yargılandığı davada tahliye kararı çıktı. Kuytul, yurt dışına çıkış yasağı getirilerek, tahliye edildi.

Haberler 06.12.2019 - 00:03 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Furkan Eitim ve Hizmet Vakfna yönelik soruturma kapsamnda, kurucu bakan Alparslan Kuytulun da aralarnda yer ald 45 sank hakknda, suç ilemek amacyla örgüt kurmak, yönetmek, özel belgede sahtecili, dini inanç ve duygularn istismar suretiyle dolandrclk, kamu kurum ve kurulular ve benzeri tüzel kiiliklerin araç olarak kullanlmas suretiyle dolandrclk ile mal varl deerlerinin gayrimeru kaynan gizlemek suçlarndan 3 yldan 21 yla kadar hapis cezas istemiyle dava açld. Bir önceki durumada, vakfn bakan Ali Alagöz, adli kontrol tedbiri ve yurt dna çk yasa getirilerek, tahliye edildi.

TAHLYE EDLD

Adana 4üncü Ar Ceza Mahkemesinde bugün görülen durumaya tutuksuz sanklar ile avukatlar katld. Tutuklu sank Alparslan Kuytul ise tutuklu bulunduu Boludaki cezaevinden, Ses ve Görüntü Biliim Sistemi (SEGBS) araclyla baland.

Vakfa bata bulunan 17 kiinin tank olarak dinlendii durumada, Kuytul, suçlamalar kabul etmeyerek, Gizli tank üçüncü kiiden duyduklarn anlatyor. Oysa vakfla ilgili hiç bir bilgisi yok. Yalan söylüyor, iftiraya uradm dedi.

Mahkeme heyeti, sank Alparslan Kuytulu yurt dna çk yasa getirerek, tahliye etti. Davada tutuklu sank kalmazken, duruma ertelendi.

Ana Sayfaya Git