Gıda denetimi!

Diyarbakır'da gıda işletmelerinde Covid-19 tedbirleri denetlendi

Haberler 26.03.2020 - 09:46 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Tarm ve Orman l Müdürlüü gda denetim ekipleri, Diyarbakr genelinde market, arküteri ve unlu mamullerdeki hijyen tedbirleri konusunda gda iletmelerinde alnan Coronavirus tedbirlerini denetledi.

Bu kapsamda gdann hazrlanmas, sunumu ve servis edilmesi srasnda virüsün yaylmasnn engellenmesi amacyla yl boyu süren denetimler, bu dönemde daha da younlatrlarak, iletmeler hem bilgilendirildi hem de denetlendi.

Bilgilendirme denetimlerinde, Coronavirus tedbirleri çerçevesinde iletmelerin ald hijyen tedbirleri, açkta bulunan ve istiflenen ürünler kontrol edildi.

Reyon sorumlularnn klk kyafet kurallarna uygunluunun da kontrol edildii denetimlerde personellere broürler datld.

GIDA DENETM

Diyarbakrda gerçekletirilen denetimler çerçevesinde l Tarm Orman Müdürlüü ekipleri iletmeler için hazrladklar gda iletmelerinde Covid-19 hastaln önlemek için alnacak 10 tedbirin yer ald broürleri datarak, iletmelerin bu broürleri asmalarn ve broürde yer alan ikazlara uymalar istendi.

Tarm ve Orman l Müdürü Mustafa Ertan Atalar, Denetimlerde iletme yetkilisinin iletmede çalan personelin salnn yakndan takip etmesi ve ayn zamanda virüs bulamasn önüne geçmek için iletme personeli için maksimum hijyen tedbirleri alnmas gerekiyor. çalan personelin yan sra sat yerlerinde gerek pos cihaz gerekse kasa bantlarnn dezenfekte edilmesini, frnlarda paray alan kii ile ekmei veren kiinin ayr kiiler olmas gerekiyor. dedi.

Ana Sayfaya Git