GAP niye bitmiyor!

HDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, GAP'ın yıllardır bitirilmediğini belirterek, "2,5 senede 3. Köprü, Osmangazi Köprüsü, Marmaray bitiyor, Allah aşkına, bu GAP yıllardır niye bitmiyor? Eğer bu devletin parası yoksa, o projelere bu paralar nasıl bulunuyor?" diye sordu.

Haberler 10.12.2016 - 09:53 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

TBMM Genel Kurulunda görüülen GAP Bölge Kalknma daresi Bakanl, Dou Anadolu Projesi Bölge Kalknma daresi Bakanl bütçeleri üzerinde konutu. HDPlilerin Milletvekilleri sütçeyle ilgili yaptklar konumalar boyunca, tutuklu HDP milletvekillerinin fotoraflar kürsünün önünde yer ald.

Bir derin el bölgenin kalknmasn istemiyor

HDP Diyarbakr Milletvekili Tan, her yl bütçe görümelerinde GAPla ilgili konutuunu ifade ederek, Artk bktm konumaktan, aslnda konumaktan bkmadm, söylediklerime bir karlk alamamaktan bktm. sözlerini sarfetti.

GAP snrlar içindeki bölgenin nüfusunun 8,5 milyon olduunu söyleyen Tan, sözlerini öyle sürdürdü:

Gap yllar yldr neden bitirilmiyor?

Allah akna bu GAP yllardr niye bitmiyor? 2,5 senede 3. Köprü bitiyor, Osmangazi Köprüsü bitiyor, Marmaray bitiyor, bu niye bitmiyor? Eer bu devletin paras yoksa, o projelere bu paralar nasl bulunuyor? Bölgenin 8,5 milyon nüfusunu 20 milyona çkaracak ve Ortadounun ekonomisini, sosyal yapsn deitirecek bu proje niye bitmiyor? Silvan Barajn PKK brakmyor yapalm, araçlar yaklyor, bombalanyor deniliyor. Evet bunlar oluyor ama Silopi ve rnaktaki termik santrallere neden bir ey olmuyor? Olaylarn en youn olduu dönemde Ilsu Barajnn ana gövdesi nasl bitirildi? Birisi bunlar izah etsin. Bir derin el bölgenin kalknmasn istemiyor. Bu derin el yurt dnda deil, derin el Ankarada da var.

Ana Sayfaya Git