Gar katliamı davasında dinlenen tanık: İlhami Balı ile telefonda görüştüm

Ankara Garı'nda, 10 Ekim 2015'te terör örgütü DEAŞ'ın saldırısı sonucu 100 kişinin yaşamını yitirdiği katliamla ilgili ana davadan ayrılan firari 16 sanık ile 'örgüt yöneticiliği' suçundan 18 yıl hapse çarptırılan sanık Erman Ekici hakkında 'kasten adam öldürme' ve 'insanlığa karşı suç'tan açılan davanın görülmesine devam edildi. Duruşmada tanık olarak dinlenen Muhammed K., katliamın planlayıcısı olduğu iddia edilen firari İlhami Balı ile kaçırılan bir askerin kurtarılması için telefonda konuştuğunu söyledi.

Haberler 04.09.2021 - 00:34 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ankara 4üncü Ar Ceza Mahkemesinde görülen durumaya, tutuklu sank Erman Ekici, cezaevinden Ses ve Görüntü Biliim Sistemi (SEGBS) araclyla baland. Müteki avukatlarn talebi üzerine bir önceki celsede verilen ara karar gerei firari lhami Bal ile telefon irtibat tespit edilen Muhammed K., tank olarak dinlendi. Firari sanklarn isimleri tek tek sorulan tank Muhammed K., bu sanklardan hiçbirini tanmadn söyledi. Davaya tank olarak çarlmasna neden olan söz konusu telefon görümesi nedeniyle, Ankara 21inci Ar Ceza Mahkemesinde tutuksuz yarglanmasna devam edildiini söyleyen Muhammed K., Yarglandm mahkemede telefon konumasyla ilgili tüm detaylar anlattm. Onun dnda lhami Baly tanmyorum dedi. Terör örgütü DEAn üst düzey yöneticisi lhami Balnn numarasn kaçrlan bir askerin kurtarlmas için, Suriyedeki akrabalarndan aldn söyleyen Muhammed K., konutuu kiinin lhami Bal olduunu sonradan örendiini iddia etti. lhami Bal ile kaçrlan askerin kurtarlmas için, yetkililerinin bilgisi dahilinde konutuunu söyleyen Muhammed K., snrdan geçen baz kaçakç ve terör örgütü üyelerini yakalatt için de Bal tarafndan tehdit edildiini ileri sürdü. Tank daha sonra mahkeme ve müteki avukatlarnn sorularn yantlad.

DURUMA ERTELEND

Tank ifadesinin ardndan müteki avukatlar taleplerini iletti. Tann SEGBS ile dinlenmesinin salkl olmadn dile getiren avukatlar bir sonraki celse mahkeme huzurunda dinlenilmesini istedi. Ara kararn açklayan mahkeme, müteki avukatlarnn tann salonda dinlenilmesi talebini reddederek, durumay erteledi.

Ana Sayfaya Git