Gazeteci Ahmet Şık tutuklandı

Sosyal paylaşım sitesi "Twitter"da attığı 11 ayrı tweet ve yazıları nedeniyle tutuklanması talebiyle mahkemeye sevk edilen gazeteci Ahmet Şık'ın "Terör Örgütü Propagandası Yapmak" suçundan tutuklanmasına karar verildi.

Haberler 31.12.2016 - 09:48 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Savcnn tutuklanmas talep ettii Gazeteci Ahmet k, Nöbetçi stanbul 8. Sulh Ceza Hakimliince sorguland. Mahkeme, sorgu ilemi yaklak iki saat süren kn Terör Örgütü Propagandas Yapmak suçundan tutuklanmasna karar verdi.

MAHKEMENN KARARI...

Mahkeme kararnda, üpheli bir gazeteci ise de basn özgürlüü ve ifade hürriyetinin snrlar olup 5187 sayl Basn Kanunnun 11. maddesinde cezai sorumluluunun düzenlendii, üphelinin paylam ve yazlarnn hem basl eserler yoluyla, hem de internet ortamnda yapm olduu belirtildi.

K ÖRGÜTÜN PROPAGANDASI NTELNDE AçIKLAMALARI...

Kararda, üphelinin PKK ve FETÖ / PDY Silahl Terör Örgütünün propagandas niteliindeki açklamalarnn, iki örgütün birbirinden farkl olmas nedeniyle çeliki gibi görülse bile 15 Temmuz darbe giriimi sonrasndaki soruturmalar ve kamuoyuna yansyan bilgiler gözetildiinde d destekli bu örgütlerin birbiriyle darbe sürecinde ve sonrasnda koordineli olarak hareket ettiklerinin ortaya çkt, bu nedenle üphelinin her iki örgütün propagandas niteliindeki açklamalarnn bir çeliki tekil etmedii ve ayn amaca hizmet ettii ifadelerine yer verildi.

SAVUNMASINDA DEVLET SUçLAYICI AçIKLAMALARA DEVAM ETT

üphelinin savunmasnda devleti ve devlet yetkililerini suçlayc nitelikte açklamalarna devam ettii de belirtilen kararda, kuvvetli suç üphesinin varln gösteren delillerin bulunduu, atl suç, öngörülen ceza miktar, suçun basn yoluyla ilenmi bulunmas, üphelinin herhangi bir pimanlk göstermeyip sorgu srasnda da söz konusu terör örgütlerinin üyelerinin açklamalar ile ayn mahiyette açklamalarda bulunmu olmas dikkate alnarak tutuklanmasna karar verildii belirtildi.

Ana Sayfaya Git