Gazeteci’ye saldırıya kınama

Diyarbakır ve bölgede faaliyetlerini sürdüren Güneydoğu Yerel Gazeteciler Derneği (GYGD) Habertürk Ankara Temsilcisi Muharrem Sarıkaya’nın gazeteci Ahmet Demir’e yönelik çirkin saldırısını kınadı. Yoğun tepki gören Ciner Medya Grubu Ankara Temsilcisi Muharrem Sarıkaya görevinden istifa etti.

Haberler 21.12.2021 - 10:34 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIR-Diyarbakr ve bölgede faaliyetlerini sürdüren Güneydou Yerel Gazeteciler Dernei (GYGD) Habertürk Ankara Temsilcisi Muharrem Sarkayann gazeteci Ahmet Demire yönelik çirkin saldrsn knad. Youn tepki gören Ciner Medya Grubu Ankara Temsilcisi Muharrem Sarkaya görevinden istifa etti.

GYGDden yaplan açklamada, Sarkayann hareketinin kabul edilemez olduu belirtilerek, u ifadeler kullanld:

SALDIRIYI KINIYORUZ

Gazeteci Muharrem Sarkayann, Gaziantepte canl yayn esnasnda, hlas Haber Ajans (HA) Muhabiri Ahmet Demire kameralar önünde yapm olduu çirkin saldr kabul edilemez. Gazetecilere yönelik küçük düürücü saldrnn üstelik bir gazeteci tarafndan yaplm olmas bizleri derinden üzmütür. Zor artlar altnda mesleklerini sürdüren meslektalarmza yaplan saldry iddetle knyor; Sarkayay derhal özür dilemeye davet ediyoruz.

SARIKAYA STFA ETT

Habertürk TVnin Gaziantep Büyükehir Belediyesi Bakan Fatma ahinin konuk olduu canl yaynda Muharrem Sarkaya, HA Gaziantep kameraman Ahmet Demire tokat att görüntüleri sonrasnda görevini brakt.

SARIKAYA: AMAYA, FAKATA SIINMAYACAIM

stifasnn ardndan Twitter hesabndan açklama yapan Sarkaya, Yaanan olayla ilgili olarak hiçbir ama, fakat ve mazeret aramyorum; hayatm boyunca da bu olayla ilgili bir tek amaya, fakata ve mazerete snmayacam. Bu hatay meslektalarma, onlarn da ayn duruma dümemesi için meslek yanl olarak örnei olarak anlatacam. Hatayd, temsil ettiim kurum açsndan da bana yakmad... Kendisinin de açklamasnda olduu gibi, kameraman Ahmet Demir ve HA Bölge Müdüründen kurumu adna özür diledim. çimde uhde kald, bir saat kadar sonra tekrar telefonla aradm, her ikisinden ve ailelerinden özür dilediimi ilettim. Dün de arayp özrümü yineledim. Ciner Medya Grubu yönetimi ve çalma arkadalarmdan da özür diliyorum. Olaya tepki gösteren tüm kamuoyundan, meslektalarmdan ve ailemden, onlara böyle bir olay yaattm için de özür diliyorum. Bugün itibaryla Ciner Medya Grubu Ankara Temsilcilii görevinden ayrlm bulunuyorum. Sayglarmla ifadesini kulland.

DEMRN AçIKLAMALARI

Burada Demir, Sarkayann kendisini Ankaraya çardn ve Özür dilerim, gel sana bir yemek smarlayaym dediini açklad. Daha da saçmalamamas için telefonu kapattm diyen Demir, kendisine verilen destek dolaysyla üzüntüsünün biraz da olsa hafiflediini belirtti. Sarkayaya dava açacan belirten Demir, olay ann u ifadelerde anlatt:

Yayn baladktan çok ksa bir süre sonra Muharrem Beyin telefonu çekmedi. Ben de tamamen yardmc olmak için daha önceden ayarlam olduumuz telefonu ona vermeye çaltm. Kameraman olan bir kiinin görevi bu deil. Yardm için onun yanna gidiyorum ve bana bunu yapyor. Öyle büyük bir oka uradm ki ne yapacam çözemedim. Kamerann bana geçtim ve sadece yere baktm. Neden ona karlk vereyim ki? Ona hiçbir ey yapmayarak ceza verdiimi düünüyorum. Fatma Hanmn da oka uradn düünüyorum. O da yayn aksamasn diye devam etti.

FATMA AHN KENDN SAVUNDU

Olayla ilgili konuan Gaziantep Büyükehir Belediye Bakan Fatma ahin, Cnl yayn ortamn bozmak, orada o yayn için emek veren tüm çalanlara kar bir saygszlk olacandan yayna devam etmek için büyük çaba gösterdim. çaba gösterdim diyorum, çünkü daha önce hiç ahit olmadm böyle bir durumda tek düüncem yaynn sürmesini salamakt. Dilerim bugün kar karya kaldmz bu naho olay, bundan sonrasnda tüm emekçilerin sosyal ortamlarnn ve çalma koullarnn iyilemesi konusunda bir farkndalk olumasna vesile olur. Tüm kamuoyuna ve özellikle de basn emekçilerine en derin üzüntülerimi ifade etmek isterim ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git